Lahtelaissatamassa on vaikeaa venettä keikuttaa

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Sport löytämään viimeistelykykynsä ja yllättämään Jere Myllyniemen?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Pelicans ottelee viikon viimeisen pelinsä kotonaan Vaasan Sportia vastaan. Taistelu on kaksikon ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.

Sport on ollut vaikeuksissa vieraissa, kun taas Pelicans on vahva kotisatamassaan. Vaasalaiset ovat häviöputkessa ja pitävät sarjataulukon häntää, kun taas turkoosit ottivat vakuuttavan vierasvoiton Lappeenrannassa torstaina maalein 0−5.

Pelicansin puolustuspää on vuotanut pahimmillaan kuin Titanic. Kipparin paikalla suuntaa on ohjannut ansiokkaasti maalivahti Jere Myllyniemi. Yhden ihmisen on kuitenkin mahdotonta pitää uppoavaa alusta pinnalla. SaiPa-peli torstaina kuitenkin osoitti, että muukin miehistö alkaa löytää paikkansa laivansa kapteenin suojelijana.

Pelicans värväsi uudeksi kaukalon insinööriksi Josef Hrabalin. KHL:ssäkin pelanneelta tšekkipakilta joukkue odottaa vuotavien aukkojen paikkaamista varsinkin siniviivalla. Puolustuspään on tiivistyttävä, jotta maalipaikat eivät tule ilmaiseksi vaasalaisille.

Pelicansin alus on tyypillisesti törmännyt jäävuoreen kolmannessa erässä. Otteluiden ensimmäiset ja toiset erät ovat olleet kelpoa ja sujuvaa pelaamista, mutta ratkaisun hetkellä käsi on ruorissa vapissut. Viimeiset erät ovat osoittaneet, kuinka tyyntä voikaan olla myrskyn edellä. Lahtelaisjoukkueen ehjät 60-minuuttiset ovat jääneet vain toiveen tasolle, kun johtoasemia on menetetty. Pahimmassa tapauksessa vastustaja on tullut tasoihin ja mennyt ohi kolmen pisteen iloisina omistajina.

Turkoosimiehistöllä oli viimeistelyteho alkukaudesta kadoksissa. Ykköskenttä pääsi vaikeudesta jyvälle nopeammin kuin muut, mutta loputkin pelaajat tulevat kovaa perästä. Jordan Smotherman ratkaisi joukkueelleen kotivoiton viime viikon trillerissä SaiPaa vastaan, minkä jälkeen jenkki on nakuttanut tehoja jokaisessa ottelussa. Amerikasta tuulee siis nyt ja kovaa.

Jääkiekossa pyöritään samojen ongelmien äärellä, mistä kertovat Sportin tämänhetkiset haasteet. Lahtelaiset ovat löytämässä viimeistelytehoaan, kun sama murheenkryyni kurtistaa vaasalaisten kulmia tällä hetkellä. Sport on onnistunut tekemään yhden maalin kolmessa viimeisessä ottelussaan, mikä oli lopputulosta kahden pelaajan ylivoimasta.

Vierasjoukkue on ollut selvästi purjeissa aiemmissa peleissään, vaikka tiistainen Lukko-peli lupaileekin parempaa tulevaisuutta. Viidellä viittä vastaan Sport pelasi kohtalaisen hyvin, mutta maalit jäivät uupumaan.

Sportilla on vain kaksi voittoa alla, joten pettyneitä vaasalaisia on poistunut hallilta kuudesti. Häviöt ovat jättäneet jälkensä vierasjoukkueeseen ja näyttäytyvät hermostuneisuutena ja rangaistusherkkyytenä. Ilmiön jatkuessa on mielenkiintoista nähdä pystyykö kotijoukkue ottamaan tilanteesta hyödyn.

Vaasalaiskannattajat saavat kuitenkin uskoa paremmasta huomisesta ulkomaalaisvahvistuksiltaan. Ranskalaiset Charles Bertrand ja Damien Fleury kannattelevat toimivalla yhteispelillään vierasjoukkuetta. Myös slovakkipelaaja Michal Kristof nostettiin Peliitoista viikonlopun vierasretkille mukaan. Taitavalta pelinrakentajalta odotetaan maaliverkkojen suhinaa lahtelaispäädyssä.

Seuraa Heitä

Kelsey Tessier #90 |

Keskushyökkääjä

Surffaili ensimmäisissä peleissä ja seurasi hetken Sportin pelejä katsomosta. Todennäköisesti kuitenkin kokoonpanossa viikonlopun otteluissa, sillä Lukko-pelissä maalipaikkoja riitti, vaikka tehopisteitä ei siunaantunutkaan.

Josef Hrabal #37 |

Puolustaja

Tuore pelikaanipakki, jolta toivotaan taitavaa kahteen päätyyn pelaamista. Erikoistilanteissa tulee saamaan vastuuta. Kysymysmerkkinä vielä kuinka kauan kestää ennen kuin pelivire löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle