Levänneitä vieraita pohjoisesta

LIIGA / Ennakko
Ennakkosuosikit mittelevät paremmuuttaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman Lukko päättää viikkonsa kotikaukalossa alkukauden ailahdellen aloittaneen Oulun Kärppien isäntänä. Lukko on reissannut Vaasan ja Tampereen kautta takaisin kotiin, kun taas Kärpät on saanut tiistaisen HIFK-kotiottelun jälkeen reilun annoksen lepoa.

Raumalaiset ovat saaneet juonesta kiinni tahmean startin jälkeen. Tällä viikolla on irronnut kaksi 3-0-voittoa ja ne tulivat vieraissa Sportia ja Ilvestä vastaan.

Kahteen peräkkäiseen Ryan Zapolskin torjumaan nollapeliin ei suurempia salaisuuksia löydy. Jenkkivahdin edessä koko kentällä oleva ryhmä uhrautuu yhteisen edun eteen, eikä siniviivalta tulevia laukauksia juuri ole päässyt viime kierroksilla aiheuttamaan vaaratilanteita.

Ylivoimalla sinikeltaiset ovat olleet todella hyviä ja tämä onkin näkynyt pistetilin karttumisena. Lähes kaikki Lukon maalit on tehty miesylivoimalla ja päävalmentaja Risto Dufvalla onkin syytä tyytyväisyyteen asiaan liittyen, vaikka onkin painottanut myös tasakentällisin onnistumisen tärkeyttä.

Erityisen hyvään lentoon ovat itsensä saaneet viime kaudelta tuttu Aaron Gagnonin ja Ville Vahalahden muodostama tutkapari, jota höystää Teemu Nurmi. Lukon ylivoimassa on niin taitoa, käsiä, kuin myös maalineduspelaajia. Toisin sanoen vastustajan pelatessa alivoimaa, sen on syytä tiedostaa Lukolla olevan kaikki tarvittavat välineet tehdä tuhoisaa jälkeä.

Lukon kokoonpano tuskin muuttuu suuremmissa määrin, sillä Henrik Forsberg, Antti JaatinenToni Suuronen ja Eetu Koski lähtivät toistaiseksi voimassa olevalla lainalla Mestikseen, osoitteenaan KeuPa HT. Oskari Setänen ja Jesper Piitulainen pelasivatkin keskiviikkona keuruulaisten vahvuudessa, mutta olivat takaisin raumalaisten muonavahvuudessa heti torstaina Ilves-ottelussa.

Liian moni pelaa alle tasonsa

Kärppien koneella on ollut myös vaikeuksia lähteä käyntiin, ja jokasyksyiset puheet mestaruuskrapulasta ovat vallanneet palstatilaa. Kärppä-paidassa on ollut kauden alussa liikaa pelaajia, jotka eivät ole pystyneet pelaamaan sillä tasolla, johon he pystyvät. Suurin kritiikkiä saanut yksittäinen pelaaja lienee kanadalaissentteri Nicolas Deschamps, jonka maineteot ovat jääneet, ainakin toistaiseksi, kovin vähäisiksi.

Quebecin LaSallesta kotoisin olevan kanadalaissentterin piti korvata KHL-kaukaloihin lähtenyt Ben Maxwell ja taakka saattoi helpottua kummasti viime lauantaina, kun Deschamps teki kauden avausmaalinsa Sportin verkkoon. Pientä piristymistä on ollut nähtävissä Sport-ottelusta lähtien koko joukkueessa, mutta kaukana ollaan siitä pohjoisen puhurista, joka tunki koko Liigakauden ajan luihin ja ytimiin.

Oululaisten kokoonpanossa ei ole suuren luokan poissaoloja, jotka vaivaisivat valmennusjohdon päätä. Ketjujen sekoittaminen lienee ainakin käynyt Lauri Marjamäen mielessä syksyn aikana.

Seuraa Heitä

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Gagnon-Vahalahti-akselin puuttuva kolmas lenkki. Mainettaan parempi maalintekijä, jolla on asennetta ja kokoa mennä maalin eteen ronkkimaan ja ottamaan keppiä joukkueen edun nimissä.

Joonas Kemppainen #23 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Jos on sentteriosasto ollut muuten murheenkryyni, niin Joonas Kemppainen on ollut toista maata. Hyvät tehot kerännyt Kajaanin Hokin kasvatti kantaa suurta vastuuta tehoista varsinkin näinä hankalina aikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle