Maltti, tarkkuus ja loput jääkiekkoa

LIIGA / Ennakko
Maskien takaa tehdään suuria tekoja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Edellisen kerran Hämeenlinnassa vieraillessaan KalPa vei voittomaalikilpailussa kaksi pistettä. Tappioitta sen jälkeen Liigassa porskuttanut joukkue tekee perjantaina paluun Kerhon kotihalliin. HPK on ottanut neljästä edellisestä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi kertaa pisteen.

Asenneremontissa ollut Kerho käänsi edellisessä ottelussa viirit myötätuuleen. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, viiden maalin tekemiseen joukkueesta löytyi viisi maalintekijää. Vastuuta on siis onnistuttu jakamaan. Juuse Saroksen ollessa huilivuorossa tuli Joni Myllykoski veräjän vartijaksi ja torjui pisteet joukkueelle.

Maalitilaston toisena majaileva Zach Hamill katkaisi lyhyen kuivan kautensa myös maalilla. Jesse Saarinen otti kaksi tehopistettä. Joukkueessa ei kuitenkaan tuudittauduta hyvän olon tunteeseen.

Päävalmentaja Pasi Arvonen on osoittanut pystyvänsä puhaltamaan tuulta joukkueen purjeisiin. Viime kauden loppu sen unohtumattomasti Hämeenlinnalle osoitti. Tuo tekeminen tulee nyt saada stabiloitua saavutetulle tasolle.

Joukkueiden maalivahtikalusto on kunnossa. Samu Perhonen pelasi edellisessä pelissä Liiga-debyytissään nollapelin KalPan paidassa. Myllykoski oli HPK:lta pelivuorossa kun joukkue kaatoi Tapparan.

KalPalla tasaisuus valttia

KalPan verkko on heilunut tähän asti vähiten Liigassa. Vain 11 kertaa on maalisummeri soinut KalPan päässä. Perhonen tuli maalin suulle edellisessä ottelussa pikahälytyksellä Eero Kilpeläisen loukkaannuttua, eikä suostunut päästämään maaliakaan. KalPa on pelannut tasaisen vähämaalisia otteluita.

Pirteää peliä pelaava joukkue ei ole päässyt tarpeeksi hyvin maalintekosektorille, vaan peli on ohjautunut kulmiin. Uhrautuva puolustus ja onnistunut maalivahtipeli on kuitenkin pitänyt maalieron peleissä KalPalle suosiollisena.

Michal Birner (4+2) on päässyt eniten tuulettamaan vastustajan maaliverkkoja, näistä kolme on tehty joukkueen pelatessa ylivoimaa. Jukka Voutilainen (3+3) on onnistunut maalin teossa hyvin alkukaudesta ja syöttösarake kielii tehdystä työmäärästä. Tomas Kubalik (1+4) on syötöillään pitänyt maalinälkäiset miehet tyytyväisinä.

Janne Kolehmainen on ottanut mustelmia joukkueen puolesta esimerkillisellä tavalla.

Perjantai-illassa on molemmilla joukkueilla edessään toimiva maalivahtipeli. KalPa voi tasaisella virheettömällä tekemisellä ottaa pisteet. HPK pystyy omalla tekemisellään ratkaisemaan pelejä. Uhrautuminen puolustuksessa, maltti ja tarkkuus viimeistelyssä ovatkin illan teemoja.

Seuraa Heitä

Tomas Kubalik #18 |

Oikea laitahyökkääjä

Isokokoinen hyökkääjä pelaa näyttävää peliä ja tekee tilaa ketjukavereille. Miten onnistuu perjantaina Kerhon puolustuksen halkaiseminen?

Craig Schira #6 | Rögle

Puolustaja

Tasaisuutta hakevan joukkueen pitää pystyä pelaamaan kurinalaisesti. Suunta on onnistuttu kääntämään. Kestääkö keskittyminen 60 minuuttia?

» Lähetä palautetta toimitukselle