JYP koettelee turkulaisten kotitaikaa

LIIGA / Ennakko
Steven Seigo palaa Palloseuran kokoonpanoon JYPiä vastaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tällä kaudella vakuuttavasti kotiluolassaan pelannut TPS saa vastaansa pelkkiä tappioita vieraskentällä keränneen JYPin. Palloseuran loukkaantumisrintama on edelleen laaja, mutta pystyykö turkulaiset siitä huolimatta jatkamaan kotiotteluiden voittokulkuaan?

Kaiken piti olla kunnossa, kun Turun Palloseura lähti tähän kauteen uusin uljain tavoittein. Joukkueeseen oli hankittu kiinnostavia ja laadukkaita pelaajia ja edelliskausien Turun tauti piti olla enää vanha vitsi. Alkukausi on kuitenkin edennyt vaihtelevissa merkeissä. Palloseura on kärsinyt pahasta loukkaantumissumasta. Varsinkin puolustuspään loukkaantumiset ovat sekoittaneet pakkaa pahemman kerran.

− Kyllähän se kaikessa tekemisessä näkyy. Ei tässä Liigassa varmaan montaa joukkuetta ole, jotka pystyisivät neljän tai viiden puolustajan aukon täyttämään. Varsinkin, kun ne ovat vielä sieltä kärkipäästä, kommentoi TPS:n valmentaja Riku-Petteri Lehtonen

Valoa on kuitenkin näkyvissä TPS-leirissä. Nyt lasaretista kokoonpanoon nousee Steven Seigo ja mitä ilmeisemmin Niclas Lucenius. Varsinkin Seigon paluu ilahduttaa TPS-valmennusta sekä varmasti myös kannattajia. Viime kaudella turkulaisten parhaimmistoon kuuluva kanadalaispuolustaja on ollut koko alkukauden sivussa ja pelaa torstaina ensimmäisen ottelunsa.

− Hiukan saadaan apua sairastuvalta. Toivotaan, että se näkyisi myös otteissa. 

Jyväskyläläiset ottivat tiistaina voiton Pelicansista. JYPin pelaaminen vaihteli ottelun sisällä laidasta laitaan. Voiton takuumiehinä oli kolmannessa erässä tasoaan nostanut kokeneempi osasto.

− Toinen erä kauden huonoin. Kolmannessa erässä pelattiin kauden parasta lätkää. Iso kiitos meidän vanhemmille pelaajille, jotka käänsivät pelin. JYP-luotsi Marko Virtanen kertoi tiistain ottelun jälkeen. 

Erikoistilannepelaaminen nousee, kuten arvata saattaa, isoon rooliin. Turkulaisten alivoimapelaaminen on Liigan huonointa, vaikka se onkin kehittynyt kahdessa edellisessä ottelussa selvästi. Ylivoimakaan ei ole toiminut toivotulla tavalla. Vaikeita poikkikentän syöttöjä on haettu paljon ja maskipelaaminen laukauksissa on puuttunut. 

− Ylivoimaa on nyt harjoiteltu ja hieman muutettu. Siihen on haettu uusia tuulia, jotta voisimme näitä tiukkoja pelejä kääntää eduksemme, Lehtonen kertoi.

− Ylivoima pitää olla kunnossa. Niihin nämä pelit ovat ratkenneet. Vähän on ollut puskemista ja haettu liian vaikeita kuvioita. Yksinkertaista vain ja kiekko keinolla millä hyvänsä sinne reppuun, kommentoi TPS:n hyökkääjä Tero Koskiranta

Näin käy

Turkulaisten pelaaminen on ollut, kuten valmentaja Lehtonenkin sanoi, hyvällä tasolla. Siitäkin huolimatta, että tappioita on tullut. Varsinkin kotona homma on toiminut varsin mallikkaasti. Neljästä ottelusta TPS on voittanut kolme viimeistä. JYP sen sijaan on ollut vieraskentällä vaikeuksissa.

TPS saa sairastuvalta tärkeää laatua kokoonpanoonsa ja ylivoimakuvioiden hiominen voi tuottaa tuhoisaa tulosta. Kurinalainen JYP ei kuitenkaan lupaa mitään maali-iloittelua. Siitä huolimatta Palloseura jatkaa vakuuttavien kotiotteluiden sarjaa puhtaalla voitolla. Toivottavasti se saisi myös turkulaiskansan täyttämään Turku-hallin punaiset penkit.

Seuraa Heitä

Steven Seigo #6 |

Puolustaja

Paluun kaukaloon tekevä Seigo on tärkeä lisä loukkaantumisten kanssa taistelevalle TPS-puolustukselle. Vastuuta on varmasti tarjolla paljon, vaikka miehen pelikunto on vielä arvoitus.

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Menetetyksi pelimieheksikin jo joissain medioissa tituleerattu Pihlman on näyttänyt alkukaudesta epäilijöilleen. Neljä pistettä tehnyt JYP-kasvatti on vaarallinen voimapesä hyökkäysalueella.

» Lähetä palautetta toimitukselle