Lukko suunnittelee juhlia Ilveksen kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Läheltä ylös!
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilves on hävinnyt edelliset kolme otteluaan. Lisämurheita ovat tuottaneet avainpelaajien loukkaantumiset. Lukko taas on alkanut päästä hyvään vireeseen ja vie pisteet paremman viimeistelyn ja ylivoiman avulla.

Ilveksen edellinen voitto on yli kahden viikon takaa, jolloin kaatui hallitseva mestari Kärpät. Sen jälkeen onkin tullut lunta tupaan ja urakalla. Alla on kolme peräkkäistä tappiota, ja tärkeitä miehiä telakalla. Joonas Korpisalo piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä ensimmäisissä peleissä, eivätkä Juha Järvenpää ja Lassi Yrjölä ole ykkösveskarin loukkaannuttua kyenneet samaan.

Hyökkäyspelikään ei ole toiminut. Ilves on tehnyt Liigassa vähiten maaleja, ja joukkueen paras maalintekijä onkin puolustavana sentterinä paremmin tunnettu Tapio Laakso. Apua maalinteko-ongelmiin toivotaan ainakin koeajalle hankitulta Vojtech Polakilta.

Turo Asplundin ja Jiri Veistolan loukkaantumiset ovat pakottaneet valmennuksen tekemään ketjumuutoksia. Vieläkö juniori-ikäisille Roope Hintzille ja Aleksi Mustoselle riittää peliaikaa kärkiketjuissa?

Lukko taas on kankeahkon alun jälkeen saanut pelinsä toimimaan ja onkin kuntopuntarin kärkipäässä. Ylivoimapeli toimii, ja viime kauden tehomiehet Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon ovat löytäneet tehonsa. Ryan Zapolskillakin on nollapeli alla, eli maalivahtipelikin puoltaa Lukon voittoa.

Lukko pelasi viimeksi tiistaina Vaasassa, Ilves kotonaan lauantaina. Lukolla on myös peli Raumalla heti perjantaina, kun tamperelaiset saavat jäädä kotiin ja pelaavat vasta lauantaina. Ilveksen vahvin ase onkin energinen ja aktiivinen peli. Tosin Risto Dufvan valmentamat joukkueet kyllä jaksavat puolustaa ja iskeä tilaisuuden tullen.

Lukon ylivoima on Liigan tehokkainta, joten jäähyihin Ilveksellä ei ole varaa, mikäli tupsukorvat haluavat katkaista tappioputkensa.

Seuraa Heitä

Vojtech Polak #33 |

Laitahyökkääjä

Onko uudesta tšekkihyökkääjästä apua Ilveksen tehottomuuteen?

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Hyökkäyspäässä ja erityisesti ylivoimalla tehokas, mutta puolustuspelissä ajoittain suurissa vaikeuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle