Saako Blues ikäviä kuokkavieraita Turusta?

LIIGA / Ennakko
Jere Lehtistä juhlitaan illan ottelussa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tiistai-iltana Espoossa kohtaavat Blues ja TPS, illan ottelussa huomion keskipisteenä on kuitenkin yksi mies - Jere Lehtinen.

Viimeisestä viidestä pelistä kotijoukkue Blues on onnistunut nappaamaan vain yhden voiton, ja tämän seurauksena joukkue pitääkin tällä hetkellä Liigassa majaansa viimeisellä sijalla. Varsinkin joukkueen pelaaminen edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan oli luokatonta.

Vaasassa joukkue sai tuoreelta liiganousijalta kylmän opetuksen siitä, ettei peleihin voi lähteä takki auki - asenteella. Joukkueen puolustus- ja maalivahtipeli on ollut todella suurissa ongelmissa viime peleissä. Viimeiseen kolmeen otteluun joukkueen selän taakse on mätetty 15 maalia, jotka ovat tämän kauden tasaisessa Liigassa liikaa, mikäli tavoitteena on päästä pudotuspeleihin.

Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut välillä erittäin mallikkaan oloista, ja uusia ratkaisijoita on pikkuhiljaa alkanut löytymään. Vaikkakin maalinteko on edelleen lähes poikkeuksetta yhden miehen harteilla - Kai Kantolan. Seitsemään otteluun saman verran täysosumia ja maalipörssin jaettu ykkössija.

Kantola on tehnyt lähes puolet joukkueensa tämän kauden maaleista, joten Blues kaipaa ehdottomasti uusia ratkaisijoita. Varsinkin Miro Aaltoselta, Kim Hirschovitsilta ja Stefano Giliatilta odotetaan huomattavaa parannusta peliotteisiin.

Vaikean alkukauden jälkeen Kai Suikkasen luotsaama TPS on alkanut pikku hiljaa löytämään peli-iloaan. Joukkueella on alla todellinen taisteluvoitto HIFK:stä ja niukka tappio Rauman Lukolle. Runkosarjan alku oli turkulaisjoukkueelle todella vaikea ja maalinteon vaikeus oli illasta toiseen todella surkeaa. Varsinkin joukkueen ulkomaalaispelaajilla oli vaikeuksia löytää pelituntumaa ja aikaisemmin Liigassa kovia tehoja tehneet Lasch ja Smolenak alisuorittivat todella pahasti.

Maalinteon vaikeus on näkynyt varsinkin yhden miehen otteissa, sillä Niclas Luceniuksella on käynyt välillä todella kuumana tilanteitten jälkeen. Tämän kauden avausmaali on vielä tekemättä ja se jos mikä pistää mielen ja hermot koetukselle. TPS joukkueesta voisi nostaa yhden pelaajan, joka on aloittanut kautensa todella pirteästi - Matias Sointu. Kaksi maalia jo tällä kaudella iskeneelle laiturille kausi on ollut todella pirteä, tälle 24-vuotiaalle Ilveksen kasvattajalle kausi on toinen TPS:n riveissä.

Katkeaako kotijoukkueen tappioputki?

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella yhden kerran, tuolloin Turussa TPS oli parempi luvuin 3-2. Nyt on kuitenkin uusi ilta ja uudet mahdollisuudet. Tiistai-iltana Espoon ottelu on varmasti yksi seuratuimmista otteluista ja hallillekin kansaa uskotaan saapuvan sankoin joukoin.

Kyseisenä iltana pelaamisen ohella juhlitaan yhtä espoolaista jääkiekkolegendaa - Jere Lehtistä. Miehelle tuo ilta on varmasti yksi unohtumattomista, kun hänen paitansa nostetaan Espoo Areenan kattoon. Osaako kotijoukkue ottaa jotakin oppia Leijonalta numero kymmenen? Onnistuuko espoolaisten katkaista kolmen ottelun tappioputken, vai tulevatko turkulaiset vieraat kuokkimaan ja vievät kirsikat kakun päältä ja poistuvat kolmea pistettä rikkaampana kohti tulevia koitoksia?

Kokoonpanot

Kotijoukkueen potilasosastolla alkaa olemaan suhteellisen hiljaista, Vaasassa itseään kolhinut Kalle Kaijomaa saattaa olla illan ottelusta vielä sivussa. Muuten Blues saa jalkeille parhaan mahdollisen miehityksen.

TPS sen sijaa joutuu lähtemään illan otteluun todella siipirikkoisella kokoonpanolla. Sivussa on ollut jo jonkin aikaan Steven Seigo, Markus Seikola ja Veli-Matti Vittasmäki. Sekä silmäleikkauksesta toipuva Petteri Nummelin ei ole vielä pelikunnossa. Raumalla itseään kolhinut Niclas Lucenius on pienoinen kysymysmerkki, mies on ollut harjoituskiellossa ja miehen kuntoa tarkkaillaan päivittäin.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Jatkaako kotijoukkueen paras maalintekijä kovaa putkeaan? Alkaako joukkueesta löytyä muita ratkaisijoita? Todella vahvaa ja taistelevaa peliä pelaava Kantola tulee olemaan varmasti illan merkityin mies.

Niko Karhu #3 |

Puolustaja

Todella kovaa työtä TPS:n alemmissa ketjuissa tekevä laitahyökkääjä, on ollut todella pirteä kauden aiemmissa otteluissaan. Muutamia hyviä maalipaikkoja on siunaantunut, mutta lisää terävyyttä niin kauden avausmaalia voidaan odottaa lähiaikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle