Hallitseva mestari saapuu sarjanousijan vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Sportin puolustuksen täytyy olla parhaimmassa kunnossa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lauantaina Kuparisaaren hornankattilassa Vaasassa kohtaavat tälle kaudelle povatut runkosarjan ensimmäinen ja viimeinen eli Kärpät ja Sport. Tähän asti kaksi joukkuetta kolmesta ovat lähteneet Vaasasta takaisin kotiin ilman pisteitä, mutta tällä kertaa vieraaksi saapuu yksi kovimmista vastustajista.

Kärpillä ei ole kausi lähtenyt käyntiin aivan odotusten mukaisesti. Saldona kolme voittoa ja kolme tappiota. Pelitapa ja viisikkopuolustus on ollut hukassa koko joukkueelta, mutta keskiviikon CHL-pelin jälkeen päävalmentaja Lauri Marjamäki näki paljon positiivisia muutoksia. Pelitapa alkaa siis iskostua myös uusiin pelaajiin. 

Kolmosketju on ollut joukkueen ehdottomasti tasapainoisin ketju ja se on jatkanut samaa peliä mihin jäi viime kaudella. Keskiviikkonakin tämä ketju teki kummatkin Kärppien maalit varsinaisella peliajalla.

Ulkomaalaisvahvistukset, erityisesti Dan Spang, Ryan Glenn ja Nicolas Deschamps ovat olleet melko mitäänsanomattomia. Maalivahdeista Tomi Karhusella on pientä loukkaantumista, joten luultavasti Iiro Tarkki pelaa vielä huomenna, vaikka hän ei pelannutkaan huippuottelua keskiviikkona. Vastustaja on saanut kahdessa viime pelissä melko helpon oloisia maaleja Tarkin ollessa torjuntavuorossa.

Punainen yleisömeri odottaa mestarin tuloa

Sport puolestaan on kerännyt kaksi voittoa ja neljä tappiota. Vieraspeleissä on kotkalaumalla vielä hiomista ja sarjan avausottelua lukuunottamatta kaikki ovat olleet vähintään kolmen maalin häviöitä. Ässiä vastaan viimeistely ei onnistunut ja ainoastaan Erik Riska onnistui maalinteossa.

Ylivoima on ollut vaasalaisilla voittoihin yksi elintärkeistä avaimista ja Riskankin ainokainen Porissa osui tässä erikoistilanteessa. 

Ranskalaiskaksikko Damien Fleury Charles Bertrand on ollut viime otteluissa erittäin hyvässä terässä ja heidän ylivoimansa on alkanut tuottaa tulosta.

Hannu Toivonen on pelannut perusvarmaa peliä, vaikka myös Ässät-ottelussa pari maalia tuntui menevän turhan helposti. Ville Hostikka on pelannut tähän mennessä ainoastaan yhden ottelun, joten ei ole mikään yllätys, jos hän aloittaa Kärppiä vastaan.

Seuraa Heitä

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Aloitanut vahvasti siitä mihin jäi viime kaudella ja tämän herran ketju on myös erittäin hyvässä iskussa.

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Pelasi Bluesia vastaan erinomaisen ottelun ja on ollut paljon esillä joka ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle