JYP hamuaa kauden ensimmäisiä vieraspisteitä

LIIGA / Ennakko
KalPa on erikoistunut alkukaudesta voittomaalikilpailuihin.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
JYP saapuu launtaina KalPan vieraaksi Kuopioon. Jyväskyläläiset lähtevät hakemaan kauden ensimmäisiä vieraspisteitä syksynsä pirteästi aloittaneelta kuopiolaisryhmältä.

KalPa kärsi keskiviikkona niukan tappion CHL-ottelussa Växjö Lakersia vastaan ja jatkaa Liiga-taivalta JYPiä vastaan lauantaina Niiralan montussa. Liigakauden avaus on kuopiolaisten osalta ollut yllättävänkin hyvä ja joukkue on kerännyt neljä voittoa viidestä pelaamastaan ottelusta. Näistä peräti kolme on ollut kahden pisteen saaliita voittomaalikilpailun jälkeen.

Voittojen takuumiehenä näissä ylitöiksi venyneissä kamppailuissa on ollut maalivahti Eero Kilpeläinen. Hän on torjunut rankkarit kovalla prosentilla ja antanut KalPalle mahdollisuudet voittoihin.

Muita alkukauden onnistujia ovat olleet Michal Birner ja Jukka Voutilainen, joilla molemmilla on kasassa 5 tehopistettä. Myös toinen tšekkivahvistus Tomas Kubalik on aloittanut hyvin neljän tehopisteen voimin, hän teki KalPan ainoan osuman keskiviikon CHL-ottelussa.

KalPan päävalmentaja Pekka Virran kiekonhallintaan perustuva pelisysteemi on iskostunut joukkueen selkärankaan jo hyvin ja paikoitellen peli on näyttänyt todella hyvältä ja vauhdikkaalta. Toisaalta taas tasaviisikoin luodut huippupaikat ovat jääneet vähiin, joten siinä riittää parannettavaa. Systeemi myös vaatii pelaajilta paljon ja on todella kuormittava.

Viikko sitten SaiPa-ottelussa KalPa pelasi jo kolmannen pelin samalle viikolle ja se näkyi pelin puuroutumisena. Päävalmentaja Virta myönsikin lehdistötilaisuudessa, että joukkue oli väsynyt.

Lauantain otteluun kuopiolaiset pääsevät CHL-ottelusta huolimatta hyvin levänneenä, joten odotettavissa on vauhdikasta kiekkoa.

JYPin avainpelaajille tärkeitä onnistumisia

JYP lähtee lauantain kamppailuun perjantain selkeän Ilves-voiton jälkeen. Jyväskyläläisten peliesitys on ailahdellut selvästi kauden alussa ja siitä kertovat tuloksetkin: kolme voittoa ja kaksi tappiota. Vieraissa joukkue ei ole saanut vielä pistettäkään, joten perjantaisen voiton jälkeen joukkue tulee varmasti nälkäisenä Kuopioon.

Perjantain Ilves-voitto oli kuitenkin JYPin kauden paras ottelu. Keskialueen ylitys ei tuottanut vaikeuksia aiempien otteluiden tapaan ja joukkue pyrki nopeasti ylöspäin. Ylivoimaa on myös hieman yksinkertaistettu ja se näkyi onnistumisina.

Oman lisänsä tuo kuitenkin se, että jyväskyläläisillä on alle vuorokausi palautua KalPa-kamppailuun.

Yksilötasolla perjantain ottelussa tuli hyviä onnistumisia, kun alkukauden lähes täysin pimennossa ollut Eric Perrin teki tehot 1+3 ja Tuomas Pihlman 2+1. Koko alkukauden hyvin pelannut Jani Tuppurainen saalisti niin ikään kolme tehopistettä. Keskeistä onkin, että saavatko nämä hyvät onnistumiset jatkoa.

JYPillä on mahdollisuudet pysäyttää KalPan hyvä kotivire, jos se pystyy tukkimaan keskialueen tai muuten häiritsemään kilpipaitojen kiekonhallintaa. Mikäli väsy ei paina ja kärkipelaajat jatkavat perjantain otteita, on pistepotti vaarassa matkata Jyväskylään.

KalPa tarvitsee hyviä onnistumisia etenkin tasaviisikoin, sillä Tuomas Tarkki on ollut mies paikallaan JYP-maalilla.

Seuraa Heitä

Tomas Kubalik #18 |

Oikea laitahyökkääjä

Avasi maalitilin KalPa-paidassa keskiviikon CHL-kamppailussa. Aukesiko ketsuppipullo?

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Vaikean alkukauden jälkeen kaksi maalia Ilvestä vastaan. Jatkuvatko vahvat otteet vai olivatko onnistumiset vain hetken huumaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle