Porin Päivä huipentuu Sportin vierailuun

LIIGA / Ennakko
Perjantai-illan ottelussa on odotettavissa väkevää pelaamista maalinedustoilla
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Porin Ässät palaa viikon tauon jälkeen kotikaukaloon, kun Porissa perjantai-iltana toisistaan mittaa ottavat Ässät ja Vaasan Sport. Molemmilla joukkueilla on alla voitot viikon aikaisemmista otteluista.

Vakuuttavasti aikaisemmin viikolla Espoon Bluesin kaatanut Vaasan Sport saapuu perjantaina Poriin ensimmäistä kertaa kuluvalla Liiga-kaudella. Bluesin verkkoon peräti kuusi maalia iskeneen Sportin vaarallisuus on laitettu merkille myös Ässien leirissä.

− Tiedämme Sportin vaarallisuuden ja valmistautuminen on tehty sen mukaan, kommentoi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

Ässät ja Sport pelasivat ennen kauden alkua keskenään kaksi harjoitusottelua, joista voitot jakautuivat tasan 1-1

Sportin pelityyliin on saatu hyvä tuntuma keskenään pelatuista harjoituspeleistä. Sportin viimeaikaisia otteluita on seuratti silti tarkasti.

Edellisessä ottelussa Bluesia vastaan varsinkin joukkueen ranskalaisvahvistukset pelasivat edukseen. Charles Bertrand oli joukkueen tehokkain yhdellä maalilla ja yhdellä syötöllään, joista molemmat syntyivät joukkueen pelatessa ylivoimaa.

− Sportin hyvä ylivoima on huomioitu, kommentoi Rautakallio.
− Odotuksissa on paljon kaksinkamppailupelaamista, varsinkin maalinedustalla.

Ässät pelasi aikaisemmin viikolla HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa ja otti pelistä mukaansa kaksi pistettä Sami Lähteenmäen iskiessä maalin verkkoon jatkoajalla Garrett Staffordin loistavasta syötöstä.

Hyvällä pelaamisella alkukauden ajan vakuuttanut Rasmus Rinne kuului myös edellisessä ottelussa Ässien parhaimmistoon. Rinne on pelannut Ässien maalilla jokaisessa ottelussa lukuunottamatta tappiollista ottelua HIFK:ta vastaan, jolloin torjuntavastuun otti vuorostaan Juuso Riksman.

Perjantaiseen peliin lisämausteen tuo 54. kertaa vietettävä Porin Päivä ja porilaisuus on ottelun oheisohjelmassa vahvasti mukana. Ennen ottelua pelissä palkitaan Ässien pelaajia, kun Juha Kiilholma saavuttaa 600 liigaottelua ja Jyri Marttinen 500.

Seuraa Heitä

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

500. ottelu Liigassa. Avasi tämän kauden pistetilinsä viime ottelussa iskemällä tasoitusmaalin HPK:n verkkoon.

Marko Luomala #71 |

Laitahyökkääjä

Sportin oma kasvatti, jolla on historiaa myös Ässissä. Pelasi loistavan kauden Porissa 2009-2010 tehopistein 27 + 17, jolloin Ässät pelasi liigakarsinnoissa Vaasan Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle