Pelicans sisuuntuneena huipulla viihtyvän SaiPan kaatoon

LIIGA / Ennakko
Pelicans juhli tiistaina kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan.
Kuva © Erik Jokinen
Tiistaina kauden toisen voittonsa Lahden Pelicans kohtaa perjantai-iltana erittäin vahvan alkukauden pelanneen SaiPan. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen sitten viime helmikuun.

Pelicans kuritti tiistina kotiluolassaan vaikean alkukauden jälkeen Ilvestä lukemin 5−1. Maalinteon kanssa kamppailleille lahtelaisille voitto oli tärkeä sekä sarjapisteiden että henkisenkin pelin kannalta.

− Tärkeä voitto, saimme onnistumisia laajalta rintamalta, Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä kommentoi tiistain ottelua.

Sarjakakkonen SaiPa puolestaan on ensimmäisestä viidestä pelistään hävinnyt vain ensimmäisen. Lappeenrantalaiset ovat niittäneet menestystä myös CHL:n puolella, joten kamppailu sarjapisteistä on perjantaina kovaa.

− SaiPa on hyvä joukkue ja tällä hetkellä sarjassa toisena. Myös Euroopa CHL:ssä on tullut onnistumisia.

− Sieltä on nopea joukkue tulossa vastaan. He pelaavat nopeasti ja hyvällä itseluottamuksella, mikä tarkoittaa meille sitä, että reagoinnin pitää olla täällä pienessä kotikaukalossa huipussaan, Lämsä puntaroi illan asetelmia.

Pelicansin hyökkäysosaston kärsiessä loukkaantumisista hankki seura riveihinsä tilapäisesti hieman uutta verta. Näillä näkymin maajoukkuetaukoon asti Lahdessa viihtyvä ja viime talvena nuorten maailmanmestaruudenkin voittanut Kärppien Saku Mäenalanen pelaa jo perjantaina ottelussa SaiPaa vastaan.

− Meillä on ollut paljon loukkaantumisia ja aika kapealla materiaalilla olemme pelanneet. Mäenalanen tulee meille sitä osastoa, sillä ensi viikolla meillä alkaa kovat peliruuhkat, Lämsä kertoi.

− Hän on hyvän kokoinen ja erittäin vahva luistelija. Pystyy tekemään maaleja ja päättämään hyökkäyksiä. Valmentajan silmin hyvin Pelicansin näköinen pelaaja.

Vierasjoukkue SaiPa puolestaan on päässyt pelaamaan alkukauden terveellä joukkueella. Siinä, missä Pelicans on kärsinyt maalinteon ja kapean materiaalin kanssa, on SaiPan tämän hetken kultakypärä Dave Spina tehoillut itsensä pistepörssissä sijalle kolme. Myös SaiPan pakistosta on löytynyt reilusti tehokkuutta, sillä Simo-Pekka Riikola on viimeiseen viiteen otteluun kerännyt seitsemän tehopistettä.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Ensimmäisen ottelunsa turkoosissa nutussa pelaava Saku Mäenalanen ei Kärpissä ole saanut paljoa peliaikaa. Lahteen hän tuli paikkaamaan Pelicansin loukkaantumisista kärsivää hyökkäysosastoa. Onnistuuko nuorten maailmanmestaruudenkin voittanut Mäenalanen lyömään itsensä jo perjantaina läpi?

Simo-Pekka Riikola #38 |

Puolustaja

CHL:ssäkin tehoillut Simo-Pekka Riikola on viimeiseen viiteen otteluun nakuttanut tehot 3+4. Jatkuuko huima vire myös Lahdessa?

» Lähetä palautetta toimitukselle