Blues saapuu korkkaamaan Vaasan

LIIGA / Ennakko
Raapiiko Sport lisäpisteitä kasaan kotonaan?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tiistaina Vaasan illassa kohtaavat Sport ja Espoon Blues. Ottelussa kohtaavat edelliset ottelunsa hävinneet, mutta hyvin latautuneet joukkueet.

SaiPa kukisti viime torstaina Sportin Kuparisaaressa luvuin 5-2 ja Blues lähti lauantaina Oulun Raksilasta tyhjin käsin, kun Kärpät nappasi 5-4-voiton.

Kotijoukkueelta edellinen ottelu oli paikoitellen erinomaista peliä, mutta viimeistely ja maalipaikkojen rakentaminen ontui. Tähän mennessä runkosarjassa ylivoima on toiminut siihen asti, kunnes vastustaja on onnistunut kerran purkamaan pikkumustan toiseen päätyyn. Ylivoimakuvion uudelleenrakentaminen ja kiekon saaminen takaisin hyökkäyspäähän on ontunut Sportilla pahasti. 

Myös maalinteko ja puolustus ovat ontuneet Sportilla, kun viimeisessä kahdessa ottelussa oma verkko on heilunut 12 kertaa ja vastustajien vain kolmesti. Hannu Toivonen on torjunut maalillaan paljon, mutta SaiPa-ottelussa muutama vierasjoukkueen maali meni hänen piikkiinsä.

Puolustuksessa Niko Peltola on ollut parhaimmillaan, ja seuraavana tulee joukkueen kultakypärä Ari Gröndahl. Hyökkäyksessä Samuli Kivimäki osoitti TPS:ää vastaan laukauksensa vaarallisuuden ja sen, miksi hän voitti Mestiksen maalikuninkuuden viime kaudella. Vaasalaisilta odotettua vähemmän tulosta aikaan saaneita ovat kanadalainen Kelsey Tessier ja Lassi Kokkala.

Odotettavissa vääntöä loppuun asti

Ottelussa kohtaavat kaksi taistelujoukkuetta, jotka ovat yllättäneet niin positiivisilla kuin negatiivisillakin tavoilla. Bluesin hyökkäyksestä vähiten odotettua antanut pelaaja on Jussi Makkonen.  29-vuotias hyökkääjä on saanut hyökkääjistä eniten peliaikaa, vaikka peliesitykset eivät sitä edellyttäisi, ja tästä esimerkkinä Kärpät-ottelussa nähty käsittämätön poikkisyöttö oman sinisen tuntumassa 80 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Syöttöä vastaanottanut Kalle Kaijomaakin pelasi huonosti tilanteen, mutta Kärppien voittomaali oli joka tapauksessa syötön seuraus.

Espoolaisten puolustuksessa kovin tekijä on Mikko Kuukka. Puolustajalta on nähty hyviä vastustajan hyökkäyksien pysäytyksiä, ja alivoimalla hän on ajanut useampaan kertaan vastustajan laitaan antaen toiselle pelaajalle siten purkupaikan. Kuukalla ei ole vielä yhtään päästettyä maalia tasakentällisin tällä kaudella, siinä missä Kaijomaalla niitä on seitsemän ja Jere Seppälällä viisi. Kuukka oli toki sivussa viisi erää (kaksi erää HIFK:ta vastaan ja Pelicans-pelin) loukkaantumisen takia. 

Hyökkäyksessä kuitenkin riittää vaarallisuutta. Kai Kantola valittiin Liigan viikon pelaajaksi ja hänen ketjunsa on takonut paljon pisteitä. Tätä kolmikkoa onkin vaikea pysäyttää. Maalivahti Jani Nieminen oli hyvässä vireessä koko viime kauden ja on jatkanut otteitaan samalla tavalla.

Seuraa Heitä

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Jatkaako hyviä otteitaan puolustuksessa?

Damien Fleury #11 |

Laitahyökkääjä

Sai maalitilinsä auki SaiPaa vastaan ja on ollut hyvin näkyvillä tähän mennessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle