Picasso ottaa Ässät vastaan työhaalarin ylänappi kiinni

LIIGA / Ennakko
Taiteilija-Lehtoselta ei paljastuksia herunut.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Maaliverkko on HPK:n alkukauden otteluissa heilunut molemmissa päissä. Tiistai-illassa vastassa on huomattavasti maltillisemmin yleisöä viihdyttänyt ja kiihdyttänyt Ässät.

Kotijoukkueen otteet ovat ailahdelleet alkusyksystä. HPK:n ensimmäinen ehjä ottelu oli keskiviikkona Kärppiä vastaan. Murskavoittoa seurasi kuitenkin nihkeä tappio Kuopiossa KalPaa vastaan voittomaalikilpailun jälkeen.

Pekka Rautakallion luotsaama Ässät on tappioputken suulla joukkueen hävittyä edelliset kamppailunsa Tapparalle ja HIFK:lle. Porilaisten parhaimmistoa edellisissä otteluissa ovat olleet maalivahdit Rasmus Rinne ja Juuso Riksman. Ennen kautta seuravaihdollaan bensaa Satakunnan keskinäisten vääntöjen ikuiseen liekkiin heittänyt Aleksi Saarela vaelteli varjojen mailla. Lopulta huippulupaus valahti Ässien nelosketjuun.

Ylivoimaansa Ässät ei ole saanut vielä lainkaan raiteilleen. Mika Niemi pyrkii olemaan ylivoimassa kapellimestarina, mutta muut pelaajat eivät ole päässeet maestron kanssa samalla nuottiviivastolle.

Vaikka HPK:n ylivoima onkin tilastojen valossa toiminut, ei Kerhoon täksi kaudeksi paluun tehnyt Eero Somervuori ole ollut täysin tyytyväinen. KalPaa vastaan ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta, mutta neljällä seuraavalla kerralla kuti jäi piippuun. Uusi isompi hyökkäysalue vaatii vielä kokeneen laitahyökkääjän mukaan totuttelua.

− Siinä syntyy illuusio, että kiekkoa voi pitää helposti ja sitä tulee pidettyä sitten pelin ulkopuolella, Somervuori summaa.

Ässät on maalivahtipelinsä lisäksi onnistunut myös alivoimalla. Joukkue puolustaa vajaamiehisenä uhrautuvasti ja taistelu näkyy myös tilastoissa. Ässien alivoima on Liigan kärkikastia. Porilaisten kova työmoraali ei ole yllätys HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtoselle.

− Heillä on sama päävalmentaja kuin silloin, kun itse olin Ässissä. Tuumaakaan eivät anna periksi. Täydet 60 minuuttia saa painaa työhaalarin ylänapitkin kiinni, Lehtonen analysoi.

Vastustajan kova karvaus on ollut myrkkyä Ässille viimeisimmissä otteluissa, joten Rautakallion pitää keksiä keinot HPK:n kovan kotikarvauksen murtamiseksi. Molemmat joukkueet pyrkivät kääntämään pelin suunnan nopeasti riiston jälkeen. Rinkelinmäellä onkin vauhdikasta kiekkoa luvassa. Ottelun ratkaisun kannalta keskeisimmät seikat Somervuori taikoo suoraan prinsiippipankista.

− Erikoistilanteet ja maalivahti. Maalivahti meillä pelaa hyvin ja alivoima toimii. Ylivoima pitää saada nyt kuntoon.

HPK:n sairastuvalta ei ole kantautunut uutisia suuntaan tai toiseen. Ainoastaan nuori puolustaja Petteri Nikkilä on varmuudella sivussa. Ässät joutuu tulemaan toimeen ilman loukkaantunutta Michael Ryania ja TUTOon lainattua Antti Kerälää.

Riksman pelasi Ässien maalilla hyvin HIFK:ta vastaan. Kuopiossa HPK:n maalilla torjui Juuse Saros, mutta tiistain koitoksen osalta Lehtosen huulet ovat sinetöidyt.

− Picasso ei näyttänyt keskeneräisiä maalauksiaan kenellekään, enkä näyttele minäkään. Ne tulee nettiin aikanaan, Lehtonen virnuilee.

Muokattu 23.9.2014 klo 14.43: Korjattu tieto Antti Kerälästä.

Seuraa Heitä

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Lupaava puolustaja on ollut toistaiseksi halpa kopio itsestään Pohjois-Amerikasta palattuaan. Lindellillä on kyvyt olla avaaja Ässien ylivoiman umpisolmuun.

Craig Schira #6 | Rögle

Puolustaja

Isoimmat minuutit Kerhon takalinjoilla kahmiva kanadalainen ei ole vielä parastaan näyttänyt. HPK tarvitsee Schiran sataprosenttisen panoksen pärjätäkseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle