Sisuuntunut Tappara metsästää ensimmäistä kotivoittoaan

LIIGA / Ennakko
Jussi Tapola yrittää piiskata joukkonsa ensimmäiseen kotivoittoon.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Hieman yskähdellen kautensa aloittanut Tappara palasi perjantaina voittokantaan Ässien kustannuksella. Lauantaina Jussi Tapolan suojateilla on haussa kauden ensimmäinen kotivoitto, kun Hakametsään saapuu vieraaksi niin ikään tahmeasti kautensa aloittanut Pelicans.

Viime kauden hopeajoukkue Tapparan kauden aloitus on viime kausien tapaan ollut ailahteleva; viiden ottelun jälkeen kirvesrintojen saldo on "vain" kaksi voittoa ja kolme yhden maalin tappiota. Kun mukaan kuvaan otetaan myös kautta edeltäneet, pitkälti tappiolliset CHL-pelit, ensimmäistä kauttaan päävalmentajana liigassa operoiva pääkäskijä Jussi Tapola ja keskiviikkoisen SaiPa-tappion jälkeen pidetty "paniikkipalaveri", on mediassa viritelty aineksia jopa orastavaan kriisiin.

Kriisi- ja paniikkipuheet ovat kuitenkin auttamatta ennenaikaisia kun muistellaan tamperelaisjoukkueen syksyisiä peliesityksiä viime kausilta. Myös kahdella edellisellä kaudella Tappara on hakenut peliään syys- ja vielä lokakuussakin, mutta kevään päätteeksi tapparalaisten kausi on kuitenkin huipentunut finaaliotteluihin.

Tämän kauden todellisista menestyjistä on vielä turhan ennenaikaista sanoa mitään, mutta varmaa on se, että mestaruuksia ei tälläkään kaudella jaeta vielä syksyllä.

Pelicansilla haussa ensimmäiset vieraspisteet

Illan vierasjoukkue Pelicans on Tapparan tavoin esiintynyt alkukaudella alavireisesti. Kolmesta ottelusta lahtelaisilla on saaliinaan ainoastaan kaksi sarjapistettä, jotka joukkue nappasi avausottelustaan HPK:ta vastaan. Kolme ottelua on kuitenkin todella lyhyt otanta, joten pitkälle kantavia johtopäätöksiä Marko Lämsän suojattien iskukyvystä on tässä vaiheessa kautta vielä turha tehdä.

Yksi asia on kuitenkin selvää: Pelicans kaipaa kipeästi lisää terävyyttä maalintekoonsa. Joukkue on pelaamissaan kolmessa ottelussa onnistunut tekemään yhteensä vain kolme pelitilannemaalia, joten ketsuppipullon poksahtamista odotellaan myös Lahdessa.

Suurin vastuu pisteidenteosta on joukkueen ulkomaalaisvahvistuksilla Michael Repikillä, Jordan Smothermanilla ja Tyler Redenbachilla. Edellä mainitut pelurit ovat potentiaalisia ottelun ratkaisijoita myös lauantaina, etenkin kun kärkihyökkääjä Vili Sopanen kärsii "slew-footingista" eli jalkapyyhkäisystä saamansa yhden ottelun pelikiellon ottelussa Tapparaa vastaan.

Pystyykö Tappara säilyttämään peli-ilmeensä?

Lauantain kamppailussa ottelun avauserä näyttelee ratkaisevaa roolia. Pelicans sai tiistaina Ässiltä opetuksen ensimmäisen erän tärkeydestä, kun taas Tappara koki lähes täydellisen shokin keskiviikon kotiottelussaan SaiPaa vastaan heti ensimmäisellä minuutilla.

Tappara osoitti eilen Porissa pelaamassaan ottelussa, että joukkue on lukenut läksynsä ja tamperelaiset tulivatkin aivan uudella intensiteetillä ottelun alkuun. Odotettavissa on, että myös Pelicansin leirissä on kiinnitetty entistä enemmän huomiota hyvän alun saamiseen. Näin ollen lauantain otteluun on luvassa joko todella räväkkä tai hyvin varmisteleva alku.

Mikäli kotijoukkue Tappara pystyy säilyttämään Porissa nähdyn, entistä taistelevamman peli-ilmeensä, Josh Greenin ja Pekka Jormakan lupaavasti alkanut yhteistyö jatkuu tehokkaana ja kotiyleisön kannustus kyetään kääntämään painetilasta tueksi, on lahtelaisvieraille luvassa hankala iltapuhde. 

Seuraa Heitä

Jere Myllyniemi #58 |

Maalivahti

Pelicans-vahti Myllyniemi esiintyi hyvin pelaamissa kahdessa ottelussa. Edellisessä ottelussa Ässiä vastaan tolppien välissä seisoi Janne Juvonen, mutta pienten haparointien vuoksi lahtelaisten maalia vartioi lauantaina todennäköisesti Myllyniemi. Pysähtyvätkö ahkerasti laukovat Tappara-pelaajat Myllyniemeen?

Pekka Jormakka #25 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Sekä Jormakka että viime kauden maalipyssy Olli Palola ovat esittäneet piristyneitä otteita "Särkänniemi-ketjun" rikkomisen jälkeen. Perjantaina Ässiä vastaan Jormakan ja Josh Greenin yhteistyö alkoi myös tuottaa tulosta. Jatkuuko sama trendi myös Pelicansia vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle