Kisapuistossa tutut napit vastakkain

LIIGA / Ennakko
SaiPa lopetti JYPin viime kauden puolivälieriin.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Lappeenrannan lauantaisessa jännitysnäytelmässä pääosissa ovat SaiPa ja JYP. Joukkueet kohtaavat ensi kerran sitten viime kevään seitsemänteen otteluun venyneen upean puolivälieräsarjan.

SaiPa on aloittanut kautensa vahvasti ja joukkue majaileekin sarjassa toisena. Kuuden pisteen viikolleen kruunua hakevat sputnikit kaatoivat keskiviikkona ensin Tapparan Tampereella ja heti seuraavana päivänä suvereenisti Sportin.

Joukkue matkasi 5-2-voitto taskussaan Vaasasta kotiin torstain ja perjantain välisenä yönä. JYP puolestaan on saanut levätä tiistaista asti. Tuolloin hurrikaanipaidat kampesivat kauden toisen voittonsa. HPK taittui osin sekavienkin vaiheiden jälkeen luvuin 5-3.

JYPillä on ollut ongelmia maalinteon ja avauspelaamisensa kanssa. HPK rankoi jyväskyläläisten karkeista virheistä armotta takaiskuja. Taisteluilme on kuitenkin paranemaan päin ja etenkin joukkueen hyökkäyspelaaminen on ottanut aimo harppauksia eteenpäin.

SaiPa puolestaan on kolmen ottelun voittoputkessa ja joukkueen pelaaminen näyttää ajoittain jo yllättävänkin valmiilta. Etenkin johtoasemassa SaiPa pelaa fiksusti, tiiviisti ja kaikin puolin vahvuuksiensa mukaisesti. Tappara-ottelu oli liikkeestään elävältä joukkueelta tahmea, mutta vahva puolustus- ja maalivahtipeli takasi täyden vieraspistepotin.

Revanssihenkeä ilmassa

Voi hyvällä omallatunnolla sanoa, että joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin. Tuoreessa muistissa oleva huikea puolivälieräsarja jätti JYPille paljon hampaankoloon ja vaikka kokoonpanot kesällä elivät, löytyy kaukalosta toisilleen tuttuja taistelupareja.

SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen ja JYP-luotsi Marko Virtasen on turha vedellä lauantaina kaneja hatusta, sillä pelillisiä yllätyksiä tuskin on luvassa. Joukkueiden keskinäiset väännöt ovat kovaa kaksinkamppailupelaamista, taklauksia ja suoraviivaista kiekkoa.

Vierailijoiden kärkiosastolta vaaditaan herätystä. Jani Tuppurainen ja maalivahti Tuomas Tarkki ovat olleet tasollaan, mutta esimerkiksi kesäkohmeessa oleva kapteeni Eric Perrin lahjoitti HPK:lle ilmaisen osuman harhasyötöllään.

SaiPalta ilmiliekeissä on ollut viime aikoina joukkueen kakkosketju, jossa David McIntyren laidoilla pelaavat Dave Spina ja Tommi Jokinen. Ketjun viimeistelytehokkuus on ollut kovaa luokkaa, joten edellisen ottelun kaltaisiin kiekollisiin munauksiin ja oman pään sekoiluihin JYPillä ei tule lauantaina olemaan varaa.

Jos JYP pystyy pelaamaan aktiivista vieraskiekkoa ja saamaan SaiPan ahtaalle, voi kotijoukkue olla pulassa. Lappeenrantalaiset joutuivat etenkin vahvaa Tapparaa vastaan roikkumaan ja rikkomaan paljon. Jyväskyläläisten ylivoimissa on ollut paljon juonikkuutta, nyt on aika kaivaa tehoja irti.

Seuraa Heitä

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

Teki kahden SaiPassa vietetyn kauden jälkeen paluun Liigaan kesken viime kauden - lauantai-illan vastustaja JYPin riveihin. Entistä seuraa vastaan voisi olla ryhtiliikkeen paikka, sillä on mennyt tilanteisiin varovaisen oloisesti. Ylivoimalla totutun vaarallinen ase.

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Pelasi viime kaudella 37 ottelua JYPissä ja onnistui vain kerran maalinteossa - pudotuspeleissä SaiPaa vastaan. Pienikokoisella hyökkääjällä tuntuu nyt kulkevan, sillä onnistui niittaamaan komean osuman HPK:n verkkoon ja on kolmessa ottelussa tuplannut viime kauden maalimääränsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle