Tulikuuma Hamill johdattaa HPK:n Kuopioon

LIIGA / Ennakko
KalPa on pelannut alkukauden pirteästi.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa pelaa lauantaina kauden toisen kotiottelunsa, kun vieraaksi asettuu tappioputkensa keskiviikkona katkaissut Hämeenlinnan Pallokerho. Niiralan jäällä nähdään myös liigakauden kuumin pelaaja, pistepörssin kärkimies Zach Hamill.

Hämeenlinnan Pallokerho aloitti liigakauden kolmella tappiolla, mutta keskiviikon kotipelissä suunta kääntyi. Joukkue iski hallitsevan Suomen mestarin Kärppien verkkoon peräti kuusi maalia ja nappasi kauden avausvoiton. Odotettu ehjä kuusikymmenminuuttinen tuli kreivin aikaan.

HPK oli Kärppiä vastaan tehokas ja viimeisteli hyvällä prosentilla. Maestrona hääri kanadalaishyökkääjä Zach Hamill, joka teki hattutempun ja saalisti syöttöpisteen. Hyökkäystrio Hamill – Juhani Jasu – Joonas Vihko oli toimiva kokonaisuus.

Alkukauden neljässä ottelussa peräti kahdeksan (6+2) tehopistettä rohmunnut Hamill onkin Liigan piste- ja maalipörssin kärkipaikalla. Erityisesti kova maalivire on ollut hienoinen yllätys, sillä Hamillia on pidetty enemmän pelintekijänä kuin kliinisenä viimeistelijänä.

– Hän on hyvä siinä kolmessa metrissä. Haistaa kyllä hyvin maalipaikat, vaikka kyllä siinä kaveritkin jeesasivat, totesi Pallokerhon päävalmentaja Pasi Arvonen voittopelin jälkeen.

KalPan kauden aloitus on ollut kuin HPK:n peilikuva. Pirteät otteet toivat kolmesta ensimmäisestä pelistä voitot, mutta torstaina TPS oli kotijäällään maalin verran parempi. KalPan otteista paistoi Turussa väsymyksen tuoma huolimattomuus. Kolmen peräkkäisen vieraspelin rasitukset painoivat selvästi niin jaloissa kuin korvien välissäkin.

Kiekotteleva KalPa, rohkea HPK

Kauden alussa KalPan päävalmentaja Pekka Virta halusi joukkueensa olevan "rohkeasti erilainen", eivätkä nuo puheet ole jääneet ilman katetta. KalPa pelitapa on selvästi muista liigajoukkueista poikkeava, sillä mikään toinen ryhmä ei pyri hallitsemaan kiekkoa niin voimakkaasti.

Lauantaina vastakkain ovat jälleen kaksi eri pelitapaa. HPK:n pelityyli on alkukaudella ollut huomattavasi suoraviivaisempi ja joukkue on sekä hyökännyt että karvannut rohkeasti. Mikäli HPK jatkaa aktiivista karvaustaan, joutuu KalPan puolustus jälleen kovaan testiin.

Savolaiset ovat kuitenkin onnistuneet avaamaan peliä myös aktiivisen karvauksen alla. Erityisesti Raumalla kotijoukkue antoi vahvaa painetta, mutta KalPa kykeni hyvällä prosentilla avaamaan peliä ja sai laadukkaasti rakennettuja hyökkäyksiä Lukon päätyyn.

HPK:n heikoin lenkki on ollut viisikkopuolustus. Siitä omaa kieltään kertoo se, että oma verkko on heilunut neljässä pelissä jo 16 kertaa. KalPan oman pään puolustuspeli on ollut jopa oletettua parempaa, eikä Eero Kilpeläisen taakse ole osuttu kuin seitsemästi.

HPK-Kärpät -pelin kaltaista päästä päähän kiekkoa ei lauantaina nähdä. Mikäli KalPa pääsee HPK:n karvauksen alta hyökkäysalueelle, on kotijoukkue vahvoilla. HPK:n kannalta olisi tärkeää päästä käsiksi KalPan pelin avaamiseen joko kovalla karvauksella tai keskialueen sumputtamisella, ja iskeä vastaiskuista voittoon tarvittavat maalit.

Katseet kannattaa suunnata myös tolppien väliin. HPK:n kovasti hehkutettu Juuse Saros aloitti joukkueen tapaan hieman alavireisesti, mutta oli Kärpät-pelissä jo mies paikallaan. Eero Kilpeläinen on KalPan maalilla ollut vakuuttava. Eleettömän varmasti torjunut Kilpeläinen on antanut joukkueelleen voiton avaimet jokaisessa pelissä. Molemmat jatkanevat tolppien välissä.

Seuraa Heitä

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

Nauttii pelata kiekon kanssa, eikä epäile nousta hyökkäyksen kärjeksi heittämään jalkakynää. Teki kauden avauksessa kotiyleisön edessä näyttävän osuman.

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Ajoittain pahoja nukahduksia ja merkkausvirheitä omassa päässä - kolikon kääntöpuolella todella hienoja onnistumisia hyökkäyspäässä. Arvosen sanoin numero 36 aiheuttaa pieniä sydänkohtauksia kaudesta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle