Tuskainen Lukko KalPan isäntänä

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella mentiin näissä tunnelmissa.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman tiistai-illassa kohtaavat tappioputkessa laahustava Lukko sekä kahdella komealla voitolla kautensa aloittanut KalPa Kuopiosta. Ottelu on molemmille kauden kolmas.

Rauman liigakamppailussa kohtaavat varsin erilaisia polkuja kulkevat joukkueet. Kotijoukkue Lukko hakee edelleen kauden ensimmäistä voittoaan. KalPa taas on voittoputkeensa saanut jo sekä veturin että hiilivaunun. Kolmas voitto muuttaisi putken junaksi.

Lukon alkumatka on ollut varsin erikoinen siihen nähden, kuinka joukkue esiintyi kauden alla käydyissä CHL-otteluissa. Neljä komeaa voittoa kansainvälisistä vastustajista on ollut paperia, kun kotoisessa Liigassa vastaan luistelivat Ässät sekä SaiPa. Kaksi tappiota saamattomien peliesitysten jälkeen, siinä on Lukon alkutaival syyskuisessa Liigassa.

Sinikeltaisten otteet ovat olleet varsin hapuilevia kautta linjan. Maalivahtipeli, erikoistilannepelaamiset ja normaali viisikkopelaaminen ovat olleet vastustajien vastaavia paljon huonompia. Nähtyjen esitysten jälkeen ei ole mikään ihme, että raumalaisten pistesarakkeessa on vasta yksi merkintä.

Kaiken takaa löytyy yksi yhteinen nimittäjä: kovat odotukset. Lukon joukkue on varsin kokenut ja siltä on, vieläkin, lupa odottaa kärkipään sijoitusta kevään koittaessa. Mutta kauden alussa kovat odotukset tuovat väistämättä myös omat paineensa pelaajistoon.

Yksikään piste ei tule ilmaiseksi, tosin Lukko ei ole sortunut mihinkään vastustajien aliarvointiin. Fakta on vaan se, että Liigassa pitää onnistua hyvin, jotta kolme sarjapistettä saa palkinnoksi illan taistelusta.

Lukko on tehnyt kaikki maalinsa ylivoimapelin turvin. Äkkiseltään tilanne vaikutta hyvältä, mutta itseasiassa tilanne on päinvastoin. Mahdollisuuksia joukkue on saanut paljon, muutaman jopa kahden miehen ylivoimalla. Mutta maaliverkko ei ole heilunut joukkueen taitotason edellyttämällä tasolla. Lisäksi on huomiotavaa, ettei Lukko ole tehnyt yhtään maalia viidellä viittä vastaan.

KalPan alkutaival on ollut oikeastaan täysin päinvastainen. Mukavasti maaleja sekä oma pää on pysynyt tiiviinä. Päävalmentaja Pekka Virran kelpaakin lähteä aiempien otteluiden pelikirjalla kaatamaan Lukkoa.

Kuopiolaisten edellinen ottelu Tampereella toi pieniä mustia pilviä Kuopion taivaalle, kun kokenut kapteeni Mikko Jokela loukkasi itsensä. Jää nähtäväksi, miten joukkue käsittelee kokeneen pelimiehen puuttumisen takalinjoilta.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti Raumalla. Lukko otti voiton molemmista kamppailuista, tosin toinen voitto tuli vasta jatkoajalla.

Seuraa Heitä

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Iskee maalinsa yleensä lähietäisyydeltä. Joko maalitili avautuu kauden 2014-2015 osalta?

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Useamman vuoden Lukko-paitaa kantanut laitahyökkääjä tekee paluun Raumalle, mutta nyt vierasjoukkueen pelipaidassa. Onnistuuko heti rokottamaan entistä työnantajaansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle