Vieläkö lisää haavoja nuoltavaksi?

LIIGA / Ennakko
Kumpi vääntää itselleen avausvoiton lauantaina?
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Kun SaiPa ja Lukko kohtasivat viimeisen kerran viime keväänä, poistuivat raumalaiset paikalta pronssimitalien kanssa. Lauantaina joukkueet hakevat kauden avausvoittoa, joka tulisi tarpeen varsinkin lappeenrantalaisille.

Viime kevään pronssiottelu on haikea muisto vain, kun SaiPa toivottaa Lappeenrannan Kisapuistoon vieraaksi Rauman Lukon. Harjoitusotteluissa SaiPa ei juuri loistanut, mutta CHL-peleissä joukkue esiintyi nousujohteisesti.

Perjantaina SaiPa kärsi Liiga-avauksessaan rökäletappion, kun KalPa vei ottelun 5–2. Elokuisen Pitsiturnauksen nimiinsä vienyt Lukko puolestaan hävisi torstaina voittomaalikilpailussa rakkaalle viholliselleen Ässille 2–3. Molempia otteluita värittivät jäähyt ja sekä SaiPa että Lukko nakuttivat maalinsa ylivoimalla.

Paperilla Lukolla on kuljettaa Lappeenrantaan kyvykkäämpi nippu kuin mitä isännillä on tarjota vastaan. Kisapuiston tunnelma on kuitenkin omiaan kääntämään vaakakuppia keltamustien suuntaan. Viime kaudella eivät vieraat saaneet täydessä hallissa juuri ylimääräistä happea.

Oman lisänsä kohtaamiseen tuo entisen SaiPa-hyökkääjän Jesper Piitulaisen paluu Kisapuistoon Lukko-paidassa. Piitulainen jäi vähille minuuteille erikoistilannepelaamista vilisseessä Ässät-ottelussa, mutta halunnee päästä väläyttämään viimekautisen kotiyleisönsä edessä. Toinen SaiPasta Lukkoon siirtynyt hyökkääjä Olavi Vauhkonen on loukkaantumisen takia sivussa.

SaiPan päässä syttymistä kaivataan mahdollisimman pian varsinkin uusilta ulkomaalaisvahvistuksilta. CHL-otteluissa David Spina ja David McIntyre väläyttelivät, mutta esimerkiksi Sam Lofquistin kudin osumatarkkuus kaipaa vielä hienosäätöä. Laidat ovat paukkuneet, kun kiekko ei ole mennyt sinne minne piti.

SaiPalle voitto lauantai-iltana olisi, jos ei elintärkeä, niin helpotus. Menestyksen makuun on päästy, ja vaikka kotiyleisö ei vaatisi kuuta taivaalta – pronssi meni jo, yritetään uudestaan – SaiPalta odotetaan tulosta. Odotukset eivät välttämättä vielä koverra mieltä, mutta jos onnistumisia ei tule, alkaa maila puristua lappeenrantalaiskäsissä.

Seuraa Heitä

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Piitulaisen viime kevät SaiPassa ei sujunut aivan kuten elokuvissa. Nähtäväksi jää rankaiseeko lauantai-iltana entistä seuraansa.

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Lofquistin tykkiä on esitelty monessa yhteydessä. Tärisevätkö kädet täydessä kotihallissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle