Tampereen paikallisesta Rinkelinmäelle kiehumaan

LIIGA / Ennakko
Hamillin maalisarake lähti nousuun jo ensimmäisessä ottelussa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Perjantaina kauden ensimmäiset liigakamppailunsa niukasti hävinneet HPK ja Ilves kohtaavat lauantaina Hämeenlinnassa. Kotijoukkueen kannattajat odottavat suuria etenkin perjantaina onnistuneen ottelun pelanneilta ulkomaalaisilta.

Alle vuorokauden sisällä toiset ottelunsa aloittavat HPK ja Ilves kohtaavat lauantain jännittävässä mittelössä Hämeenlinnassa. Ilveksellä on alla 1−2-tappio paikalliskamppailusta Tapparaa vastaan, kun taas HPK sai tyytyä voittolaukauskisasta saatuun pisteeseen Pelicansia vastaan.

HPK:lle ottelu Pelicansia vastaan oli joka tapauksessa lupauksia herättävä. Hyvän ensimmäisen erän jälkeen HPK oli Pelicansin puristuksessa ottelun toisen erän ajan, mutta lopussa ilman maalivahtia puristettu nousu kahden maalin tappioasemasta oli osoitus periksiantamattomuudesta ja taistelusta.

Hamill ja Viedensky kotijoukkueen valokeilassa

HPK:lla kiinnostusta herättävät etenkin ulkomaalaisvahvistukset Zach Hamill ja Marek Viedensky. Kaksikon peli ei ollut Lahdessa mitään erityisen näyttävää, mutta molemmat olivat puuhaamassa joukkueen tasoitusmaalia kolmannen erän lopussa.

Hamill leipoi lisäksi yhden rankkariosuman verkon perukoille, mutta joutui lopulta tunnustamaan Pelicansin Michal Repikin itseään tehokkaammaksi kisan jatkokierroksella.

− Hamill on erittäin taitava pelaaja. Menee vielä varmasti pari viikkoa ennen kuin hän on sujut pelitapamme kanssa, kuvaili päävalmentaja Pasi Arvonen näkemystään Hamillista torstaina.

Kokonaisuutena HPK:n peli Lahdessa sujui asiallisesti. Etenkin ensimmäisessä erässä HPK oli pitkine päätypeleineen niskan päällä. Tällä kertaa HPK sai lopulta myös maaleja aikaiseksi, vaikka tehottomuus vaivasi joukkuetta koko harjoituskauden ajan.

Rautiainen palaa Hämeenlinnaan

Ilves on aloittanut kautensa saman kysymysmerkin kanssa. Maalintekijöitä kaivataan laajalta rintamalta, sillä tällä kertaa joukkueella ei ole käytössään Michael Keräsen tasoista maajoukkuetason viimeistelijää. Perjantaina joukkueen ainokaisen iski Turo Asplund.

Kotiyleisö tervehtii yhtä Ilveksen pelaajaa todennäköisesti ristiriitaisin tuntein. HPK:n kasvatti Teemu Rautiainen oli yksi viime kevään hahmoista kasvattajaseurassaan, mutta siirtyi rahallisesti kelvollisemman tarjouksen perässä Tampereelle. Rautiainen sai perjantaina pistetilinsä auki syötöllä Asplundin avausmaaliin.

Nopea laitahyökkääjä on yksi Ilveksen monista lupaavista pelaajista. Yhtään varsinaista pelotetta joukkueesta ei löydy, mutta useita liikkeellään ja yrityksellään vaikeita vastustajia sitäkin enemmän.

Hämeenlinnassa on lauantaina kiekkoa tarjolla reilusti, sillä seuran A-nuoret pelaavat kotiottelunsa muutamaa tuntia aiemmin.

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 |

Keskushyökkääjä

Lukosta kesällä siirtynyt Jasu hakee Hämeenlinnasta uutta potkua uralleen. Debyytti Pelicansia vastaan oli hyvä, sillä Jasu keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

HPK:n nuorisotähti ehti yrittää läpimurtoa myös HPK:n edustusjoukkueessa usean vuoden ajan. Todellista täysosumakautta kohdalle ei sattunut, mutta kevään 2014 loppupuoli antoi viitteitä siitä, mihin Rautiainen parhaimmillaan pystyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle