Palaako Blues takaisin voittojen tielle?

LIIGA / Ennakko
Onko kapteenista huudattamaan kotiyleisöä lauantaina?
Kuva © Timo Savela
Torstaina kautensa aloittanut Blues kärsi tappion pääkaupunkiseudun derbyssä. Nyt on kasvojen pesun aika, kun joukkue kohtaa lauantai-iltana kotijäällään Pelicansin.

HIFKiä vastaan 2-3-tappion torstaina kärsinyt kotijoukkue lähtee lauantai-illan otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Espooseen saapuva Lahden Pelicans aloitti kautensa vasta eilen, kun joukkue kohtasi kotikentällään HPK:n. Ottelu pelattiin lopulta pitkän kaavan mukaan, ja illan ratkaisijaksi nousi voittolaukauskilpailussa Pelicansin Michal Repik. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella Lahdessa ja tuolloin Pelicans oli parempi numeroin 7-5.

Molempien joukkueitten heikkoutena on nähty runkosarjan ensimmäisissä otteluissa johtoasemassa pelaamisen vaikeus. Sekä Blues että Pelicans menettivät kahden maalin johtonsa, joista jälkimmäisenä mainittu pystyi kuitenkin raapimaan tärkeät pisteet itselleen. Bluesin Jani Nieminen ja Pelicansin Jere Myllyniemi aloittivat kautensa vahvasti, ja varsinkin Niemisen kauden aloitus oli erittäin tasavahva. Jonakin toisena iltana olisi Blues joutunut todellisen nöyryytyksen alle, mutta Niemisen useat televisiotorjunnat estivät rumemmat lukemat. Hieman haparoivasti harjoituskaudella torjunut Myllyniemi oli perjantai-illan yksi Pelicansin parhaimmistoa, 28 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali voittolaukauskilpailuissa.

Joukkueitten pelaavaan kokoonpanoon ei odoteta suuria muutoksia. Ainoastaan harjoitusottelussa itsensä loukannut Robert Rooba on varmuudella sivussa lauantain ottelusta, Antonin Honejsekin odotetaan palavaan pelaavaan kokoonpanoon lähiaikoina. Aloittaviin maalivahteihin on tuskin tulossa muutoksia. Pelicansilta on sairastuvalla pitkä liuta avainpelaajia, kun Anrei Hakulinen, Hannes Björninen ja Marko Pöyhönen ovat sivussa.

Ottelusta voidaan odottaa todella vauhikasta, sillä molemmista joukkueista löytyy nuoria ja intoa puhkuvia pelaajia, jotka varmasti haluavat laittaa joka ilta parastaan. Ennen kaikkea yleisön kannattaa seurata kotijoukkueesta Stefano Giliatia ja Kai Kantolaa, sekä vierasjoukkueesta ulkomaisia pikakiitureita Repikiä ja Jordan Smothermania. Loistavan ottelun HIFKiä vastaan pelannut Otso Rantakari tulee saamaan varmasti enemmän vastuuta illan ottelussa. Upealla laukauksella maalitilinsä avannut Rantakari voi olla yksi espoolaisten uusin suosikkikultapoika.

Illan ottelussa kannattaa kiinnittää kummankin joukkueen paineensietokykyyn, johtoasemassa pelaavan joukkueen täytyy pystyä unohtamaan runkosarjan ensimmäisen kierroksen peikko ja keskityttävä olennaiseen. Ottelusta odotetaan todella tasaista, ja historiaa kun katsotaan niin varsinainen peliaika ei välttämättä riitä löytämään näistä kahdesta joukkueesta voittajaa.

Seuraa Heitä

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Torstaina joukkuettaan erinomaisesti pystyssä pitänyt Nieminen tulee olemaan joukkueensa avainpelaajia lauantain ottelussa. Mikäli mies torjuu omalla tasollaan, tulee vierasjoukkueen ilta olemaan todella vaikea.

Michal Repik #62 |

Oikea laitahyökkääjä

Perjantaina HPK:ta vastaan voiton takuumiehenä ollut Repik on tämän hetken Pelicansin kuumin pelaaja. Kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja voittolaukauksissa ratkaisevan osuman iskenyt Repik tulee olemaan tarkasti vartioituneena Bluesin papereissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle