Vanhat vastustajat, uusi asetelma

LIIGA / Ennakko
Onko torstaina niskan päällä Blues vai HIFK?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Maantieteellisesti katsottuna HIFK ja Blues ovat olleet paikalliskamppailijoita jo hyvän tovin, mutta todellisuudessa tilanne on ollut jotain muuta. HIFK:n paikallisvastustaja on aiemmin ollut tänä päivänä KHL:ää pelaava Jokerit, nyt kääntyy uusi lehti myös torstai-illan kamppailussa kohtaavan kaksikon välillä. Nähdäänkö ottelussa uutta sähköä ja asetelmien hakua vai onko kamppailu vain yksi muiden joukossa?

HIFK:n harjoituskausi oli seuran lähihistorian paras. Harjoituskausi kattoi neljä tavallista ottelua ja neljä CHL-kamppailua. Yhteensä kahdeksasta kamppailusta helsinkiläiset kaapivat kuusi voittoa nousevalla trendillä, sillä neljä viimeistä ottelua päättyi HIFK:n voittoon. Vertailun vuoksi viime vuoden kahdeksasta ottelusta vain yksi päättyi punapaitojen voittoon.

Blues ei osallistu CHL:ään, mutta valmistautumisjakso kattoi silti enemmän otteluita, kuin illan vastustajalla. Yhdestätoista ottelusta espoolaiset voittivat kuusi ja HIFK:n tapaan trendi oli nouseva, sillä viidestä viimeisestä ottelusta joukkue voitti neljä. Viimeisimpänä Bluesin vahvan syysvireen saivat kokea Ilves sekä sarjan kärkipäähän povattu, mutta nuorella joukkueella pelannut TPS.

Joukkueet kohtasivat myös harjoituskaudella, kun HIFK kaatoi elokuun alussa Bluesin Jasse Ikosen, Juuso Puustisen ja Lauri Taipaluksen maaleilla lukemin 3-2. Bluesin maaleista vastasivat Kai Kantola ja Kim Hirschovits.

Uusi kausi, uudet kujeet

HIFK uudistui laajasti tulevalle kaudelle. Bluesia vastaan luistelevan joukkueen riveistä lähes puolet edustivat viime kaudella jotain muuta seuraa, mutta harjoituskauden perusteella päävalmentaja Antti Törmäsen opit ovat menneet perille ja pelaaminen on ollut korkealla tasolla.

Ennen runkosarjan alkua pelatuissa otteluissa joukkue on onnistunut laajalla rintamalla ja sillä on mahdollisuus rakentaa jopa kolme tasavahvaa, hyökkäysorientoitunutta ketjua. Etenkin Mika Partasen ja Teemu Ramstedtin yhteispeli on ollut tuhoisaa, sillä kaksikko keräsi yhteensä kymmenen tehopistettä. Kaksikon lisäksi helsinkiläisillä on laittaa kentälle taitoa esimerkiksi Puustisen, Tomas Zaborskyn ja Corey Elkinsin muodossa.

Kuten viime vuosina on totuttu, myös kuluneen kesän aikana nähtiin seurasiirto joukkueiden välillä. Tällä kertaa joukkuetta vaihtanut pelaaja oli Roope Talaja, joka palaa sinipaitoihin kahden vuoden HIFK-visiitin jälkeen. Kaikkiaan espoolaiset ovat selvinneet illan vastustajaa maltimmisemmilla muutoksilla tulevaan kauteen. Vanhan rungon tueksi ovat tulleet Talajan lisäksi mm. tsekki Antonin Honejsek, Kai Kantola, Stefano Giliati sekä puolustaja Ryan O'Connor.

Kaikkiaan joukkueet lähtevät kauteen erilaisista lähtökohdista. HIFK:n joukkue rakentuu vahvan hyökkäysmateriaalin ympärille, kun vastaavasti Bluesin kulmakivenä toimivat alakerran kiekollisesti vahvaa peliä pelaavat puolustajat.

Pelillisten asioiden lisäksi seurattavaa riittää myös yleisessä asetelmien haussa. Jokerien lähdön myötä HIFK:lle jäi paikalliskamppailun mentävä tyhjiö, jota Blues mielii täyttämään. Samalla aukeaa mahdollisuus myös viime vuosina asemaansa kohentaneelle Bluesille jättää taakseen ikuisen pikkuveljen varjo.

Viime vuosien aikana joukkueiden otteluissa on nähty vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta nouseeko kaksikon välinen taisto tasolle, jota paikalliskamppailulta voi odottaa?

Seuraa Heitä

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen ja röyhkeä Partanen on ottanut kesän aikana aimo harppauksen eteenpäin kohti vakaata Liiga-tasoa. Saa Törmäseltä luottoa ja onnistui harjoituskaudella loistavasti. Siitä merkkinä viisi maalia ja yksi syöttpiste neljässä CHL-ottelussa.

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

HIFK-kasvatti viihtyy Nordenskiöldinkadun jäähallissa, myös vieraspaidassa. Ei ehkä ole enää se sama hyökkäyksen dynamo, kuin muutama kausi sitten, mutta kiekollisena jatkuvasti vaarallinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle