TUTO öykkäröi Peliittojen juhlissa – Kekkerit venyi valomerkkiin saakka

Miika Elomolla oli paljonkin sanottavaa päätuomarikaksikolle toisen erän tiimellyksessä.
Heinolassa oli jo kevään pudotuspelitunnelman makua ilmassa, kun Peliitat ja TUTO ottivat toisistaan mittaa. Alumniottelun ja paidan jäädyttämistilaisuuden houkuttelemina paikalle saapunut yli 600-päinen yleisö sai vastinetta rahoilleen Peliittojen voittessa ottelun voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 2–1.

Ennen Mestis-kamppailua hallissa pelattiin Peliittojen vanhoista pelimiehistä koostuneen Peliitat All Starsin ja Lahden Kiekkoreippaan seniorien välinen alumniottelu. Ennen illan päänäytöstä hallin kattoon nostettiin Peliittoja kolmella eri vuosikymmenellä edustaneen Erkki Varmasen pelipaita hallin kattoon.

Maalinteolla ei Heinolassa lauantaina päästy mässäilemään, mutta Peliitat ja TUTO Hockey tarjosivat jännittävän ja tasaisen taistelun, jossa jokaisesta irtokiekosta taisteltiin verenmaku suussa.

Varsinaisen peliajan maalit nähtiin jo avauserässä. Peliittojen hyvävireisen neloskentän Atte Antinaho vei kotijoukkueen 1–0-johtoon. Peliittojen maalille hyvin ruuhkaa tehnyt TUTO onnistui tasoittamaan Lassi Kokkalan toimesta lukemiksi 1–1.

Ensimmäisessä erässä kummallekin joukkueelle vihellettiin yhden pikkurangaistukset ja kolmannessa ei ainuttakaan. Toisessa erässä Heinolan jäähallin jäähyaition pitkä penkki alkoi käydä ahtaaksi vierasjoukkueen puolelta.

TUTO Hockeylle vihellettiin kakkoserän aikana 38 minuuttia rangaistuksia Peliittojen neljää vastaan. Iso jäähymäärä selittyy kolmella kymmenen minuutin käytösrangaistuksella. Matt Nickersonin käsikähmä Peliittojen vaihtoaition puolelle oli lähellä poikia isommankin rangaistuksen.

– Hyvin oltiin voitossa kiinni. Toisessa erässä tuomarit ei jaksaneet kuunnella pelaajien mielipiteitä niin tuli niitä kymppejä siitä. Hyvin kasattiin rivit siitä sitten, kommentoi turkulaisjoukkueen päävalmentaja Miika Elomo jäähyrikkaan toisen erän tapahtumia.

Maalipaikat olivat kaikkiaan harvassa . Jakub Skarek venyi pariin näyttävään torjuntaan Peliittojen maalilla. Samu Lonkila puolestaan pelasti tärkeällä torjunnalla joukkueensa varsinaisen peliajan viime hetkillä.

– Tosi tyytyväinen olen taas joukkueen moraaliin ja siihen miten paiskittiin hommia. Pelillisesti TUTO teki meidän hyökkäämisen aika haastavaksi, Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä analysoi.

Jatkoaikakaan ei tarjonnut ratkaisua, joten voittajaa haettiin pitkän kaavan kautta.
Voittolaukauskisassa ratkaisumaalin ampui Peliittojen Roope Mäkitalo.

TUTO pelaa seuraavan ottelunsa ensi keskiviikkona sarjajohtaja LeKin vieraana. Peliitat jatkaa kotiottelulla K-Vantaata vastaan saman viikon perjantaina.