Tuttu mies kuritti Peliittoja - Ketterä jatkoi heinolalaisten täysin käsittämätöntä putkea

Ketterä tulitti Heinolassa maalin voittoon. (Arkistokuva)
Kun pienet asiat eivät käänny, niin ne eivät käänny. Peliittojen virheistä armottoman tehokkaasti rankaissut Ketterä aiheutti isännille jo peräti seitsemännen maalin tappion putkeen heinolalaisjoukkueen kotipeleissä. Perjantain ottelu päättyi jatkoajalla vieraille luvuin 3−4.

Mestiksessä kymmenentenä keikkuva Peliitat rimpuili taas väkisin mukana voittotaistelussa viimeistelymurheista huolimatta. Joukkueen ratkaisutuskaa kuvastaa ehkä eniten päätöserän eräs tilanne, jossa juuri ennen vieraiden 2−3-maalia Peliitat sai kiekon Ketterän maaliviivalle.

Kun pikkumusta ei kuitenkaan mennyt sisään millään ilveellä, rankoi vierasjoukkueen Henry Karjalainen (1+0) heti seuraavasta vastaiskusta.

Päättyvä vuosi oli perjantain kotijoukkueelle nimenomaan Heinolassa uskomattoman tuskainen. Joukkue voitti ainoastaan yhdeksän sarjapeliä, ja niistä kaksi tuli viime kevään sarjakarsinnoissa Kalajoen JHT:ta vastaan. Peliitat otti kotonaan vuonna 2018 siis keskimääräisesti yhden sarjavoiton per kuukausi.

Perjantaina heinolalaislauma tosin väläytteli merkkejä paremmasta.

− Ensimmäiseen erään olen tyytyväinen. Huilasimme seitsemän päivää ja otimme happea jääkiekosta. Saimme yllättävän hyvän lähdön, Peliittojen päävalmentaja Jani Keinänen pähkäili.

− Toisessa erässä peli lähti viemään, teimme virheitä kiekon kanssa ja kiekottomana. Loppuvenymiseen olen tyytyväinen, pystyimme nousemaan tiukassa paikassa tasoihin.

Kotipelien tuska ei Keinäsen mukaan näkynyt perjantaina. Aiemmin sitä on kuitenkin ollut havaittavissa.

− Tänään ei näkynyt, LeKi-pelissä olimme pelokkaita. Kyllä me siitä puhuimme, toivottavasti jätkät ottivat tästä jonkinlaisen kopin, Peliittojen rohkeutta kehunut luotsi kiitteli.

Ottelu oli heinolalaisille käsittämättömästi 13 peräkkäinen maalin erolla päättynyt koitos. Outo tilastollinen fakta on sekin, että päättyvänä vuonna 2018 heinolalaisten ja Ketterän kahdeksasta Mestiksen kohtaamisesta tai Suomen Cup -ottelusta yhtä vaille kaikki olivat päättyneet kotivoittoon.

Ainoastaan tammikuussa Ketterä haki kaksi pinnaa Heinolasta, ja saman tempun se teki perjantaina. Voiton salaisuus oli perjantaina maalipaikkojen tehokas käyttäminen. Vaikka osa ehkä tulikin Peliittojen käsittämättömien koomailuiden seurauksena, oli niissä vieraiden hyvyys nimenomaan armottoman tyly viimeistely.

− Meidän tulo peliin oli hyvä, olimme repaleisella nipulla. Saimme juuri ja juuri 19 äijää jalkeille. Viisi vastaan viisi -pelaaminen oli ihan ok-tasoa tauon jälkeen, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen sanaili.

Joukkueen rosterista Liigan puolella olivat Marlo Koponen, Ville Vainikainen ja Mikko Haaparanta. Tärkeiden miesten puuttuminen ei sekoittanut vieraita.

− Toinen erä oli hyvää meiltä, varsinkin ensimmäinen vartti. Ei me tuollaisella jäähysuhteella voida voittaa pelejä, viisi kahden minuutin jäähyä isäntien yhtä vastaan ottaneen Ketterän luotsi pyöritteli.

Kolmen avainpelaajan puuttumisen lisäksi jäähytkään eivät Ketterää kaataneet. Juurikin Peliitoissa viime kaudella pelannut Valtteri Lipiäinen (1+1) sammutti valot Heinolassa digitaalien näyttäessä aikaa 64.54.

− Meidän pitää olla tarkkoina oman mailan ja puolustaminen kanssa - sitten pystymme saamaan enemmän kolmen pisteen voittoja. Peliitoilla oli parempia paikkoja jatkoajalla, olisivat voineet lataista 4-5 kaappia, Lehtonen näki, ja lopetti.

− En valita, vierasvoitot ovat olleet kiven alla.

Myös Keinänen vaikutti suhteellisen tyytyväiseltä kirvelevästä tappiosta huolimatta.

− Meillä oli useampi paikka tehdä maali - nyt ei löydy ratkaisjoita, jotka ottaisivat voiton meille. Kaikin puolin olen tyytyväinen siihen, kuinka pelasimme ja kuinka olimme valmiita.