Kiekko-Vantaa juhli ennen aikojaan - TUTO nousi kolmen maalin takaa voittoon

Vasta toisen Mestis-ottelunsa pelannut Samu Lonkila pelasi hyvän pelin.
Kiekko-Vantaan ja TUTOn välisestä ottelusta kehkeytyi vauhdikas ja tasokas Mestis-ottelu. TUTO nousi 1-4-tappioasemasta 5-4 voittoon jatkoajalla.

Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa Turun TUTO oli Kiekko-Vantaata vahvempi jatkoajalla lukemin 5−4 (0−1, 1−3, 3−0, 1−0). Ottelu oli varsin vauhdikas, ja TUTO esitti eeppisen nousun 1−4-tappioasemasta tasoihin ja aina voittoon saakka.

Kiekko-Vantaa aloitti maalinteon ajassa 2.15, kun Jere Kiviniemi laukoi kaukaa kiekon maaliin. Maaliin löydettiin syöttäjäksi Erik Embrich. TUTOn maalvahti, Samu Lonkila, pelasi hyvän toisen Mestis-ottelunsa. Hän ei mahtanut lohipaitojen maaleille mitään.

− En kyllä ymmärrä, miksi pelaamme hyvin 56 minuuttia, ja sen jälkeen menemme paniikkiin. Sitä on syytä miettiä, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Tunteet olivat pinnassa alusta alkaen. Pientä nahinaa ja pään hierontaa oli havaittavissa tuossa klassikoksi nousseessa otteluparissa. TUTO ei pystynyt tilkitsemään keskialuetta, ja Kiekko-Vantaa pääsi yllättävän helposti keskialueen yli.

Juuri kun TUTO sai paremman otteen pelistä, alkoivat vantaalaiset näyttää taitojaan. Vauhti sen kuin kasvoi, ja ottelusta oli tulossa viihdyttävää Mestis-kiekkoa. Kiekko-Vantaa taklasi raskain ottein, ja TUTO oli helisemässä.

Nokan hieronnasta koitui sitten lopulta jäähyjä. Kiekko-Vantaan Joona Monto ja TUTOn Atte Mäkinen, joka on pelannut myös lohinutuissa, ottivat väkivaltaisuudesta kaksiminuuttiset. Hetkeä myöhemmin turkulaisten Nico Friman, jolla on myös taustalla otteluita Vantaalla, pääsi yksin läpi, mutta Waltteri Ignatjew torjui.

Ratkaisun makua

TUTOn kentällinen Atte Mäkinen-Miro Mäkinen-Juho Mäkelä sai aikaan vaarallisia tilanteita Kiekko-Vantaan maalille. Toinen erä alkoi myös vauhdikkaissa merkeissä. Ajassa 28.21 lohipaitojen Tyko Karjalainen iski Ville-Valtteri Mustosen syötöstä tilanteeksi 2−0.

− Kotijoukkue tuli peliin ensimmäisessä erässä todella vahvasti. Veimme peliä toisesta erästä lähtien. Mielestämme ansaitsimme voiton, sanoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

Kolmetoista sekuntia tämän jälkeen TUTO onnistui kaventamaan 2−1:een. Niko Ahoniemi latoi pikkumustan pussiin Juho Virtasen aloituksesta. Ennen erän päätössummeria maalinteossa onnistuivat vielä ykkösvitjan Joel Sund ja Miro-Pekka Saarelainen. Tilanne toisen erän jälkeen kotijoukkueelle 4−1.

TUTOn kiri lähti liikkeelle oitis kolmannessa erässä. Tuomarit tutkivat kahteen otteeseen TUTOn tekemiä osumia. Ensimmäisessä maali oli liikkunut pois paikoiltaan ennen kiekon tuloa. Toisen tarkastuksen jälkeen TUTO tasoitti 4−4:ään. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 39 sekuntia, kun TUTOn Miro Mäkinen ohjasi veljensä Atte Mäkisen syötöstä turkulaisten kahden pisteen voiton, ja loppunumeroiksi 5−4.