Varovaisesti aloittanut KeuPa rynnisti murskavoittoon seuraikoni Maasalon juhlien kunniaksi

Taneli Maasalo piti tunteikkaan puheen ennen ottelua.
Keuruulla juhlittiin hiljattain uransa päättäneen Taneli Maasalon pelinumeron jäädyttämistä. Jäässä olivat myös illan isännät ottelun alussa, mutta päätöserässä joukkue karkasi selvään voittoon.

Kotijoukkue KeuPa ei saanut toivomaansa lähtöä Taneli Maasalon juhlien kunniaksi, sillä Kiekko-Vantaa iski avausmaalin vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Entinen KeuPan voimahyökkääjä Joel Sund viritti rannelaukauksen KeuPa-maalin ylänurkaan ottelun ensimmäisellä ylivoimalla.

Alla video maalista Kiekko-Vantaan twiitistä.

Avauserässä runsaslukuisen keuruulaisyleisön hermoja kiristi Kiekko-Vantaan Aleksi Halme, joka taklasi ikävän näköisesti kotijoukkueen Janne Kumpulaista selästä. Kumpulainen kuitenkin palasi kaukaloon hoitotoimenpiteiden jälkeen.

HPK:sta lainalla KeuPan riveissä pelaava hyökkääjä Jaakko Kuusisto keräsi toisessa erässä kotiyleisön suosionosoitukset, sillä taskuraketti jyräsi näyttävästi itseään selvästi kookkaamaan, lohipaitojen avausmaalin tehneen Sundin avojään taklauksella.

Maalipaikkoja tuhlaillut kotijoukkue tasoitti vauhdikkaan ottelun toisen erän loppupuoliskolla, kun KeuPan Jani Siekkinen voitti vierailijoiden Joona Harjaman 100–0 aloituksessa, minkä jälkeen Paavo Tyni latasi sydämensä kyllyydestä kiekon ohi Waltteri Ignatjewin.

Vantaanjoki jäätyi pohjia myöten lopussa

KeuPa siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 45.42, kun vasta kauden kuudetta Mestis-otteluaan pelannut Joni Piipponen onnistui rystylaukauksella maalin edestä. Päätöserää selvästi hallinnut KeuPa lisäsi johtonsa 3–1:teen Sakari Turtiaisen ylivoimamaalilla.

KeuPa luisteli lopulta selkeään voittoon ohi aneemisen Kiekko-Vantaan. Paluumuuttaja Emppu Pulliainen ja Jesse Pelamo iskivät osumillaan lopulliset naulat vierailijoiden arkkuun. 7–2 päättyneen ottelun päätöserä tarjosi lopulta seitsemän osumaa, joista kuudesta vastasi KeuPa.

Tehot 1+1 tehnyt KeuPan avainhyökkääjä Pelamo oli tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta loppulukemat eivät antaneet oikeaa kuvaa pelistä.

– Klassinen kuuden pisteen kamppailu ja pystyttiin hoitamaan kotiin. Hyvä esitys ja hyödyttiin hieman otteluohjelmasta, kun kuusi maalia lyötiin viimeiseen erään, mikä ei aivan kertonut koko ottelun kuvaa. Kaverilla kolmas peli tällä viikolla ja meillä ainoa, niin se auttoi lopussa.

– Ollaan saatu pieniä juttuja parannettua. Parantaa pitää edelleen ja ruuvissa on edelleen kiristysvaraa, Pelamo kommentoi lopuksi joukkueen viime aikojen otteita.