Peliittojen myöhäisherääminen saattaa kostautua karsintapaikkana

IPK:n 1187-päinen kauden ennätysyleisö siivitti joukkueen kuudentena kenttäpelaajana karhupaidat kotivoittoon.
Kuva © Antti Varonen
Suurten panosten pelissä kotijoukkue vei voiton, vaikka Peliitat tulivat vielä loppuun kovaa päälle. 1187-päinen ennätysyleisö sai sitä mitä halusi ja IPK säilyttää vielä saumansa pudotuspelipaikkaankin.

Panokset illaan otteluun olivat valtavat, tilanne oli kummallekkin joukkueelle sama: ota tai jätä. IPK otti lujemmalla otteella, vaikka Peliitat koittivat kolmannessa erässä vielä päästä peliin mukaan.

Suurten panosten peli ei lähtenyt käyntiin aivan oletetulla tavalla, kun kummallakin joukkueella tuntui olevan alkukankeutta. Pelin virtauksen kotijoukkueelle käänsi pitkäksi aikaa kuitenkin Joona Talan jäähy. Saman jäähyn aikana myös kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon Otto Huttusen kovalla lyöntilaukauksella siniviivalta.

Peräti 20 liigaotteluakin tällä kaudella pelannut Jakub Skarek ei vakuuttanut tänään. Siitä osoitus oli esimerkiksi Aatu Hämäläisen 2-0 maali, kun Skarek päästää kokeneen kehäketun laukauksen helposti längeistään. Kymmenen minuutin päästä tulee lisää löylyä kiukaaseen, kun Tuomas Vartiainen kiertää maalintakaa ja laukoo kiekon etukulmaan.

Toisella erätauolla yleisössä saatettiin miettiä, hetkinen, viimeksi kotipelissä Peliittoja vastaan kotijoukkue johti myös 3-0, mutta peli päättyi 3-4 vierasjoukkueella. Jonkinlainen déjà vu -tunne tänään saattoi tulla viimestään, kun Peliitat kavensi 3-2 Lauri Heinon suoraan syötöstä -laukauksella.

Tyhjää maalia lähemmäksi kuitenkaan Peliitat ei päässyt. Pelissä kävi lopulta kauden ennätysyleisön kannalta ihanteellisesti, kun Tuomas Vartiainen iskee loppusinetin tyhjäänmaaliin.

Peliitojen kannalta tilanne muuttui entistä kimurantimmaksi. Pelejä on yksi enemmän kuin IPK:lla ja pisteitäkin kaksi vähemmän. Peliittojen nouseminen kuiville vaatisi hurjaa loppuvirettä, kun samalla hurjassa vireessä olevien Peli-Karhujen voittoprosentin pitäisi laskea huomattavasti.