Hermes palautti IPK:n maantasalle - "Ruvettiin hakemaan sellaisia maalipaikkoja, mitä ei ollut olemassa"

Samuel Jukurista alkaa tulemaan IPK:lle melkoinen peikko.
Kuva © Janne Falck
IPK jatkoi loistavaa virettään kotikaukalossaan Hermestä vastaan avauserässä, vaikka erä päättyikin tasalukemiin. Hyvä vire ei kantanut tänään hedelmää, kun kokkolalaiset onnistuivat Samuel Jukurin 28 torjunnalla kellistämään karhupaidat.

Viime viikon kuumaan TUTO-peliin verrattaessa nähtiin Iisalmen pakkasillassa täysin erinlainen peli. Viiden ottelun voittoputkessa liitävä IPK:n vahva tulo peliin ei riittänyt, kun sarjakärki onnistui tylsyttämään Samuel Jukurin johdolla koko karhunipun.

- Hyvä jääkiekkopeli. Tiedettiin, että IPK on saanut hyvän menon päälle valmentajavaihdoksen jälkeen, hyvä joukkue IPK:lla koko kauden on ollut, mutta se on vaan pienestä ollut kiinni, että se on mennyt väärään suuntaan, vastaavasti meillä on mennyt oikeaan suuntaan, pohtii Hermeksen pääkäskijä Janne Tuunanen

IPK hallitsi ensimmäistä erää lähes täydellisesti, Hermes sai vain kolme laukausta maalia kohti, kun IPK:n vastaava lukema oli 14. Silti erä päättyi 1-1. Maalinteon aloittaa Hermeksen Miro Lehtimäki tiukalla ranteella Aleksi Hämäläisen istuessa koukkaamisjäähyään. Erän puolessa välissä IPK pääsi vastamaan kahden miehen ylivoimalla, kun IPK-kapteeni Otto Huttunen levittää Julius Rantaeskolalle, joka pääsee tälläämään kiekon puolityhjään Hermes-maaliin.

- Tiedettiin tänään, että IPK tulee kovaa alkuun. Alku me otettiin hyvin, mutta sitten jäähyjen jälkeen, niin kyllä se ensimmäinen erä meni enemmän puolustaessa. Pystyttiin siinä tappamaan se vastustajan isoin mahdollisuus. Pystyttiin melko hyvin puolustamaan keskusta, vaikka vähän alakynnessä oltiinkin, summaa Janne Tuunanen avauserän kulun

- Saatiin vastustaja varpailleen niillä hetkillä, kun me maltettiin pysyä omassa suunitelmassa. Ensimmäinen erä oli oikein hyvä, tulos ei ollut sitä mitä haettiin noihin maalipaikkoihin suhteutettuna, harmittelee IPK:n päävalmentaja Tommi Miettinen

Hermes tarttui IPK:n syöttiin toisessa erässä, kun karhupaidat ottivat kaksi jäähyä peräkkäin. Aluksi näytti, että Peli-Karhut selviävät alivoimistaan, mutta viimeksi hattutempun IPK:ta vastaan tehnyt Miika Tiihonen hiljentää kankaanmontun Saku Kivisen syötöstä. Hermes lisää IPK:n tuskaa, kun vain 17-vuotias Kalle Loponen iskee kiekon Elmeri Metsävianion taakse kolmatta kertaa.

Kolmannessa erässä IPK:n pirteä pelaaminen viidestä viimeisestä pelistä oli kuin muisto vain, eikä Tommi Miettisen luotsaama joukkue saanut missään vaiheessa loppukiristä kiinni. Lopunkin toivon katkaisi Sebastian Moberg iskemällä kolme-vastaan-yksi -hyökkäyksessä 4-1 maalin, eikä Hermes-maalilla jälleen loistavasti torjunut Samuel Jukuri antanut saumaakaan kotijoukkueelle.

- Erittäin tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä tänään pelattiin. Jätkät pisti kroppaa likoon, pelattiin fiksua peliä ja pystyttiin kiekolla pelaamaan hyvin. Tosi ylpeä joukkueesta, todella hyvä vieraspeli meiltä, iloitsee Janne Tuunanen

- Ruvettiin hakemaan sellaisia maalipaikkoja, mitä ei ollut olemassa. Pelaamaan kiekkoa viisikon sisään semmoisissa paikoissa, missä sitä ei olisi missään nimessä tarvinnut tehdä. Aina asiat ei mene kuin suunitellaan, mutta pitäisi pystyä marssimaan 60 minuuttia tylysti läpi ja odottaa omaa hetkeä, päättää IPK:n pääluotsi Tommi Miettinen