Nuorten MM-kisoissa jättiyllätys: Sveitsi välieriin - Ruotsi kotimatkalle

MAAJOUKKUE / Raportti
Juniorkronorna sai lähteä aikaiselle kotimatkalle.
Sveitsi järjesti Victoriassa todellisen kiekkopommin tiputtamalla nuorten MM-kisojen puolivälierässä Ruotsin.

Ruotsin ja Sveitsin kohtaaminen Victoriassa piti olla ennalta puolivälieristä selvin ottelupari. Toisin kävi. Käkikellomaan nuoriso ei kuvia kumarrellut vaan tarjosi huikean näytelmän.

Painoiko sitten Juniorkronornaa vaivannut vatsatautiepidemia vai mikä, mutta jotain valmistautumisessa oli mennyt todella pahasti väärin. Hyökkäysalueelle murtautuminen oli vaikeaa, joukkueen pelistä puuttui fyysisyys ja sydän ei tuntunut olevan mukana kaukalossa.

Sveitsiläisillä sitä sydäntä puolestaan riitti. Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä vahvemmin paine alkoi kasaantua Samuel Erssonin vartioimalle maalille. Reilun 15 minuutin pelin jälkeen Sveitsin työnteko palkittiin, kun Yannick Brüschweiler purjehti omasta päädystä pelivälineen kanssa aina Ruotsin alueelle asti. Nuorukainen päätti nousunsa tarkkaan laukaukseen, joka vei Sveitsin ansaitusti johtoon. Näin Ruotsi oli ensimmäistä kertaa turnauksessa tappioasemassa.

Sveitsillä oli vielä ennen päätössummeria hyviä paikkoja jopa johtonsa kasvattamiseen.

Ruotsin päävalmentajan Tomas Montenin painava sana oli selvästi painunut perille tauolla, sillä niin paljon vahvempi Ruotsi saapui toiseen erään. Sveitsi ei pysynyt kyydissä, joutui rikkomaan ja Ruotsille avautui kaksikin ylivoimamahdollisuutta aivan erän alkuun. Ensimmäisessä erässä suhteellisen helpolla päässyt Sveitsin maalivahti Luca Hollenstein nousi tuolloin esiin ja piti maansa pystyssä silloin kun häntä eniten tarvittiin.

Sveitsin jäähyjen jälkeen peli alkoi jälleen hiljalleen siirtyä kohti Ruotsin päätyä. Sveitsille avautui lyhyt mahdollisuus jopa kahden miehen ylivoimaan, kun ruotsalaiset hölmöilivät itselleen alivoimalla yhden miehen liian aikaisin kentälle. Tämän täysin turhan rangaistuksen lopussa Luca Wyss iski maalinedushässäkän päätteeksi, lisäten Sveitsin johdon jo kahden maalin suuruiseksi.

0-2-lukemissa mentiin toiselle erätauolle ja lukemat olivat yhä täysin oikeutetut. Sveitsillä kun oli varaa hukata ottelun toisessa erässä jopa kaksi läpiajoa.

Päätöserän alku oli sinikeltaisesta perspektiivistä toisen toisinto: ylivoimaa ja hukattuja paikkoja. Täydellistä kakkoserän uusintoa kolmannesta ei kuitenkaan tullut, sillä Juniorkronorna pysyi aktiivisempana osapuolena. Sveitsiläisilläkin oli omat paikkansa, mutta sveitsiläisillä ajatus alkoi luonnollisesti siirtyä yhä enemmän oman maalin puolustamiseen. Se mikä puolustukselta meni läpi, sen hoiti Luca Hollenstein. Ruotsalaiset eivät lopultakaan löytäneet reseptiä maalintekoon ja sensaatio oli valmis!

Sveitsi jatkaa siis launtaisiin välieriin Vancouveriin. Välieräpaikka on maan ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Ruotsin joukkueenjohto puolestaan saa alkaa varailemaan paluulentoja. Jälkipyykkiä länsinaapurissa pestään taatusti pitkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle