Tappara nappasi turnauksen kolmossijan — omat koirat purivat molemmissa päädyissä

Tappara pääsi tuulettelemaan perjantaisen selkäsaunan jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tappara ja SaiPa ratkoivat Tampere Cupin kolmossijan lauantain päiväpelissä. Ottelussa sekä Tyler Morley että Tomáš Záborský pääsivät kurittamaan edelliskauden seurojaan.

Tampere Cupin jälkimmäinen päivä käynnistyi jo kello 14, kun iltapäiväottelussa kohtasivat perjantain ottelunsa hävinneet Tappara ja SaiPa. Tappara taipui Ilvekselle peräti 2—7, kun taas HIFK oli SaiPaa parempi 3—2.

Ottelu käynnistyi Tapparan komennossa, ja tamperelaiset järjestelivätkin muutamia oivallisia paikkoja Karolus Kaarlehdon vartioimalle SaiPa-maalille. Tamperelaisten uusi maalivahtihankinta Michael Garteig sai Tappara-debyytissään seisoskella melko rauhassa maalinsa suulla.

Avauserän puolivälissä kirvesrinnat saivat palkinnon, kun ranskalaistaituri Charles Bertrand laukoi kiekon maaliin oivallisen maskin takaa.

Tappara lisäsi johtoaan toisen erän alussa ylivoimalla. Kristian Kuusela antoi namupassin takatolpalle ja Tyler Morley puttasi kiekon vanhan seuransa tyhjään maaliin.

Toisen erän sykähdyttävin hetki nähtiin, kun Olavi Vauhkonen haki nostoa maalin kattoon jalkojensa välistä. Kaarlehto kuitenkin torjui Vauhkosen yrityksen. Seuranneesta vastahyökkäyksestä SaiPa iskikin kavennusmaalin, kun myös Tomáš Záborský pääsi rankaisemaan entistä seuraansa.

Patrik Virralla oli hyvä paikka lisätä tamperelaisjohtoa SaiPan pahan kiekonmenetyksen jälkeen, mutta tämä veivaili kiekon sivurautoihin ja tilanne kuivui kasaan. Erän lopulla Virtakin kuitenkin osui päästyään sutimaan irtokiekon verkkoon.

SaiPa pääsi hakemaan maalia pariin otteeseen myös ylivoimalla. Tulos jäi kuitenkin puuttumaan.

Päätöserä oli enemmän tai vähemmän pelailua. Tappara kilisytteli tolppia ja Anton Levtchi karkasi nokikkain Kaarlehdon kanssa. Myös SaiPalla oli vastahyökkäyksistä omat paikkansa, mutta lisämaaleja ei enää nähty molempien maalivahtien hienojen otteiden ansiosta.

Tampere Cupin kolmossija jäi siis Tapparalle lukemin 3—1.