Tappara jatkoi marraskuun pisteputkeaan Jukurien kustannuksella

Tappara oli jälleen Hakametsän herra.
Kuva © Saana Hakala
Illan ottelussa Jukurit luvuin 4-2 kellistänyt Tappara ei ole jäänyt marraskuussa vielä kertaakaan pisteittä. Tällä kertaa voiton avain oli toimiva ylivoima.
Lähtökohdat

Tappara kärsi marraskuun ensimmäisen tappionsa edellisessä ottelussaan JYPiä vastaan. Tuossakin ottelussa tamperelaiset olivat hyvin lähellä voittoa, sillä JYP iski ottelun tasoihin vain kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lopulta ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa jyväskyläläisten eduksi.

Maalivahtipelaaminen

Tappara-maalilla Niklas Bäckström pelasi jo kolmannen perättäisen ottelunsa. Joutui antautumaan ottelussa kahdesti; ensin Jukurien ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ja toistamiseen alivoimalla vierailijoiden pakotettua konkarivahdin sivuttaisliikkeeseen. Välillä kiekot meinasivat pomppia "Bäkkärin" hyppysissä, mutta kokonaisuutena ilta oli vahdilta perusvarmaa tekemistä.

Puolustuspelaaminen

Jukureiden ensimmäisessä, jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen syntyneessä avausmaalissa Tapparan puolustuslinja petti pahemman kerran ja vierailijat pääsivät karkaamaan 2 vs. 1 -hyökkäykseen. Muilta osin pakka pysyi pääosin hyvin kasassa eikä Jukurit onnistunut luomaan montaakaan vaarallista maalintekotilannetta.

Hyökkäyspelaaminen

Kotijoukkue Tappara oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja onnistui luomaan ajoittain pitkiäkin pyörityksiä Jukurien puolustusalueelle. Etenkin Tapparan aktiivinen karvauspeli ensimmäisessä ja toisessä erässä tuotti vierasjoukkueen puolustukselle harmaita hiuksia. Tutut nimet Tomas Zaborskyn ja Kristian Kuuselan johdolla häärivät jälleen joukkueen hyökkäyspelin maestroina, mutta myös varjojen mailla lähes koko kauden liidellyt Antti Erkinjuntti oli Jukureita vastaan pelipäällä.

Erikoistilanteet

Teki kaksi maalia ylivoimalla, päästi yhden alivoimalla. Merkintöjä kirjattiin siis molempiin sarakkeisiin, mutta ylivoimaonnistumiset lämmittävät varmasti päävalmentaja Jukka Rautakorven mieltä. Mahdollisuuksia olisi toki ollut vielä useampaankin osumaan, sillä vierailijat jäähyilivät yhteensä neljän kaksiminuuttisen verran.

Lähtökohdat

Jukurit saapuu otteluun voiton siivittämänä, sillä se kaatoi edellisessä ottelussaan Sportin niukasti luvuin 2-1. Muilta osin joukkueen marraskuu on ollut ailahteleva, sillä kuudesta ottelustaan joukkue on voittanut puolet. Yhden kuun tappioistaan Jukurit kärsi juuri illan isäntäänsä Tapparaa vastaan, kun se taipui kotonaan luvuin 1-5 joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Vierailijoiden maalia vartioinut Sami Rajaniemi oli muun Jukurit-puolustuksen tavoin tuuliajolla Tapparan ensimmäisessä maalissa, mutta muille osumille vahti ei voinut mitään. Kokonaisuutena Rajaniemi selvisi ottelusta kuitenkin puhtain paperein ja etenkin toisessa erässä 26-vuotias veräjänvartija piti torjunnoillaan joukkueensa ottelussa mukana.

Kotijoukkueen ensimmäisessä maalissa mikkeliläisten puolustus sekoili pahemman kerran, mutta tuon takaiskun jälkeen puolustusrivit pysyivät tiiviinä eikä Tappara onnistunut tekemään enää yhtään maalia tasaviisikoin. Puolustuksen työskentelyä toki helpotti Sami Rajaniemen vahva vire, mutta myöskään isompia merkkausvirheitä ei nähty.

Joukkue tuli otteluun pirteästi ja Miika Roine iski joukkueen johtoon jo alle neljän minuutin pelin jälkeen. Tappara onnistui kuitenkin pian tasoittamaan ottelun, mikä siirsi ottelun painopisteen hiljalleen yhä vahvemmin Jukurien puolustusalueelle. Yhtä tolppalaukausta ja muutamaa potentiaalista maalintekopaikkaa lukuun ottamatta joukkueen hyökkäyspeli jäikin vaisuksi.

Jukurit onnistui kertaalleen ylivoimamaalin teossa, kun Mika Partanen pääsi iskemään kiekon verkkoon suoraan Roineen syötöstä. Sen sijaan alivoima joutui antautumaan kahdesti, kun kotijoukkueen ylivoimaryhmitys onnistui puhkomaan Jukurien alivoimamuodostelman ja liikuttamaan kiekkoa nopeasti puolelta toiselle.

Erikoista

Entinen Tappara-pelaaja ja nyt jo neljättä täyttä kauttaan Jukureita edustava Nestori Lähde kulutti Hakametsän jäähypenkkiä peräti kolmen kaksiminuuttisen verran. Kahdesti Tappara myös rankaisi Lähteen jäähyistä, kun Otso Rantakari ja Antti Erkinjuntti venyttivät maaliverkkoja ylivoimalla.

Ottelun ratkaisu

Tapparan rutiini ja pitkästä aikaa toiminut ylivoima ratkaisivat lopulta voiton kotijoukkueelle. Joukkue ei hätkähtänyt Jukurien nopeaa avausmaalia, vaan tasoitti pelin nopeasti. Jukurit onnistui siirtymään avauserässä vielä uudestaan johtoon, mutta Tappara tuli jälleen tasoihin ja siirtyi heti toisen erän alussa johtoasemaan, josta se ei enää luopunut.