TPS:n Kaapo Kakko kaatoi KalPan

Kaapo Kakko pyöritti KalPan puolustuksen nurin.
TPS löi KalPan lauantai-illan ottelussa 2–0. Show'ta isännöi molemmat maalit tehnyt Kaapo Kakko, joka nousi TPS:n sisäisen maalipörssin piikkipaikalle.
Lähtökohdat

Keskiviikon tappiollista kärkikamppailua lukuun ottamatta TPS on koko helmikuun ollut hirmuvireessä, sillä se on voittanut kuudesta ottelustaan viisi. Kaiken lisäksi se sai KalPa-otteluun jalkeille parhaan miehistön pitkään aikaan, sillä se on kärsinyt sekä loukkaantumisista että pelikielloista. Jo ennen lauantai-illan kotiottelua sillä oli hyvä ote runkosarjan kakkospaikasta.

Maalivahtipelaaminen

Rasmus Tirronen venyi parhaimmillaan kummallisiin, monimutkaisiin torjuntoihin, jotka eivät ehkä olleet suoraan oppikirjasta mutta kuitenkin tehokkaita. Tirronen torjui ottelussa kaiken mahdollisen myös esimerkiksi silloin, kun KalPa ottelun viimeisillä minuutilla otti maalivahdin pois ja pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa.

Puolustuspelaaminen

Vahva puolustuspelaaminen on ollut yksi TPS:n valttikortesta koko kauden ajan ja oli sitä tänäänkin. KalPan pirteätkin hyökkäysyritykset törmäsivät TPS:n joukkuepuolustukseen ja oman pään pelaamiseen niin, ettei se päässyt jatkuvalla syötöllä rakentamaan huippuvaarallisia maalintekotilanteita.

Hyökkäyspelaaminen

TPS:n hyökkäyspelaamista leimasi parhaimmillaan itseluottamuksesta kumpuava rauhallisuus: molemmat maalit iskeneen Kaapo Kakon lisäksi esimerkiksi Ilari Filppula näytti hetkittäin hyökkäyspäässä siltä, kuin jäällä olisi ollut vain yksi joukkue.

Erikoistilanteet

Erikoistilannepelaamisen osalta TPS osoitti jälleen tasonsa: yksi tehty ylivoimamaali, ei takaiskumaaleja alivoimalla. TPS ei joutunut selkä seinää vasten edes silloin, kun se ottelun viimeisen viisiminuuttisen aikana joutui monenlaisiin alivoimakokoonpanoihin: TPS sai kolme kakkosta ja KalPa pelasi ilman maalivahtia.

Lähtökohdat

Ottelun lähtökohdat olivat KalPan kannalta melko pakottavat: se tarvitsi voiton pitääkseen pudotuspelihaaveensa tosissaan elossa. Lisäksi ottelu oli KalPalle jo viikon kolmas, sillä se oli jo hävinnyt Tapparalle keskiviikkona sekä Lukolle perjantaina.

Denis Godla pelasi etupäässä hyvin, teki muutaman näyttävän torjunnan ja otti tärkeitä koppeja, mutta TPS:n ykkösketju kykeni ohittamaan hänet pari kertaa näyttävästi. Erityisesti Godlan syyksi ei tappiota voi kuitenkaan vyöryttää, sillä hän jäi KalPan maalilla liian yksin.

Puolustus oli KalPan pelin heikointa antia, sillä vaikka viisikkopuolustus toimi suurimmaksi osaksi melko hyvin, oman pään ja maalinedustapelaamisessa oli rutkasti parantamisen varaa. TPS:n hyökkääjät pääsivät toistuvasti parhaalle maalintekosektorille, ja TPS teki molemmat maalinsa aivan maalin kulmalta.

Erityisesti kaksi ensimmäistä erää olivat kenttätapahtumien osalta tasaväkisempiä kuin lopputulos antaa ymmärtää. KalPan hyökkäyspelaaminen oli aktiivista ja yritteliästä, vaikka maalit jäivät uupumaan. Yksi KalPan ja koko ottelun illan pirteimmistä pelaajista oli Alexandre Texier.

KalPan ylivoimapelaaminen sujui samoissa merkeissä kuin sen koko ilta: pelaaminen näytti toisinaan vaaralliselta, mutta kiekkoa ei saatu maaliin. Viimeiset minuutit KalPa yritti kavennusta ilman maalivahtia tuloksetta.

Erikoista

KalPa sai viiden minuutin rangaistuksen, kun Jyri Junnilla vähän yli viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä ajettiin ulos. Silloin peli vaikutti jo selvältä. Viimeisen neljän minuutin aikana TPS hölmöili itselleen kuitenkin kolme kakkosta, mikä elätteli KalPan toiveita viimeiseen asti.

Ottelun ratkaisu

KalPan puolustus ei voinut mitään Kaapo Kakolle, joka yhteistyössä Oula Palveen kanssa teki tarvittavat maalit. Rasmus Tirronen oli ohittamaton.