KooKoo palasi tauolta väkevästi - riittävän tehokas ylivoima tuhosi Pelicansin

LIIGA / Raportti
Kasperi Ojantakasella riitti aihetta riemuun tiistainakin. (Arkistokuva)
Kuva © Teemu Grönroos
KooKoo ratkaisi Liigan keskikastin ison kamppailun Pelicansin isäntänä iskemällä kolmesta maalistaan kaksi ylivoimalla. Lahtelaisjoukkueella erikoistilannepelaaminen vastaavasti yski, tai ainakin siitä puuttui viimeinen silaus kouvolalaisten pitäessä pisteet kotonaan numeroin 3−2.
Lähtökohdat 

KooKoon tavaramerkki läpi syksyn on ollut väkevä viimeistely etenkin pistepörssin kärkipäähän kuuluvien Malte Strömwallin, Miikka Pitkäsen ja Anrei Hakulisen johdolla. Kouvolalaiset olivat painaneet ennen tiistai-iltaa 57 maalia, joka oli kolmanneksi eniten koko sarjassa.

Maalivahtipelaaminen 

Illan aikana 27 kertaa torjumaan joutunut Juha Järvenpää piti yksittäisillä maagisilla torjunnoillaan isäntiä pystyssä. Vaikka Pelicans ei saanut pelitapansa mukaisia pitkiä hyökkäyspään paineita, onnistui se luomaan lukuisia maukkaita maalipaikkoja.

Lahtelaisten kummatkin maalit syntyivät b-pisteiden ja Järvenpään välistä, ja tuolta sektorilta se rakensi lukuisia muitakin paikkoja. Järvenpää kuitenkin kesti.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo oli väkevä hyökkäämisen lisäksi myös alakerrassa. Avain voittoon oli erikoistilannepelaamisen lisäksi armoton työmäärä.

− Taistelimme ja teimme töitä voiton eteen, niiin teki vastustajakin, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola pähkäili.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkue oli kenttätapahtumissa niskan päällä oikeastaan ensimmäisen puolentoista erän ajan sekä päätöserässä hajanaisesti vahvan hyökkäämisensä ansiosta. Pelicans oli hyökkäämisessä selvästi varjossa, kunnes noin kamppailun puolen välin paikkeilla mainitut voimasuhteet muuttuivat hetkellisesti.

− Lähtö oli meiltä maan mainioin, millä rytmillä tulimme, miten täytimme kenttää ja pysyimme kiekossa. Ensimmäinen erä ja toisen erän alku olivat meidän. Ed (Wittchow) tippui pois, menimme vähän kapealle peluutuksen suhteen, luotsi mietti.

Tekeminen oli kaikkinensa vuoristoratamaista, sillä päätöserässä KooKoo onnistui taas luomaan muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä ja lopulta se sai haluamansa 3−2-voittomaalin.

Erikoistilanteet 

KooKoo teki kolmesta maalistaan kaksi ylivoimalla eikä Pelicans vastaavasti onnistunut kertaakaan neljän ylivoimansa aikana. Erikoistilannepelaamisen voimasuhteet nousivat lopulta ratkaisevaan rooliin.

Lähtökohdat 

Lahtelaisjoukkue sai syyskaudelleen mainion päätöksen sen otettua viidestä viimeisestä pelistä neljä voittoa - ainoa tappiokin tuli vasta jatkoajalla. Pussinokkien osalta sekä hyökkäys- että puolustuspelaaminen olivat olleet lähimenneisyydessä loistavissa kantimissa.

Maalivahtipelaaminen 

Ilman Juho Olkinuoraa Pelicans ei todennäköisesti olisi kestänyt taistelussa mukana toiseen ja kolmanteen erään. Tuntui, ettei lahtelaisjoukkue kiinnittänyt Strömwallin, Hakulisen ja kumppanien vaarallisuuteen huomioita, sillä KooKoon tuloksentekijät pääsivät kokeilemaan lahteilaistorjujan taitoja useaan kertaan.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon maalille väkisin noussut ja kiekon sisään ampunut Aleksandr Shtshemerov sai jo hetken juhlia liigauransa avaushäkkiä, mutta lopulta osuma muuttui syöttöpinnaksi. Esimerkiksi venäläisen lisäksi huiman näytteen pelisilmästään antoi Casimir Jürgens, joka vapautti Aleksi Mustosen maalintekoon ilmiömäisellä pystysyötöllä. Pelicans-pakit olivat tiistaina nimenomaan ylöspäin pelatessa iskussa.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin otteluissa lahtelaisjoukkue on ollut se, joka hallitsee koitosten alkuja enemmän tai vähemmän väkevän hyökkäämisensä ansiosta. Tiistaina kellossa oli kuitenkin eri ääni KooKoon pitäessä vauhtia päällä lahtelaisten alakerrassa pitkälle toiseen erään asti. Lahtelaisjoukkue heräsi tiistaina maajoukkuetauon jälkeen vasta toisessa erässä, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana tahdin hyökkäämisessä määräsi taas kouvolalaislauma.

− Pelicans paransi toiseen erään aika perkeleesti, he rupesivat juoksuttamaan meitä. Kolmannessa erässä molemmat käänsivät ja väänsivät, Tuokkola näki.

Erikoistilanteet 

Pelicansilla oli päätöserässä 2−2-tilanteessa saumansa siirtyä johtoon niin ali- kuin ylivoimallakin, mutta lopulta pelin viidennen häkin iski KooKoo - ylivoimalla. Lahtelaisten paluu kaukaloon oli kaikkinensa raskaan oloinen, ja erikoistilanteissa se näkyi ehkä eniten. Viimeinen terävyys puuttui.

Erikoista 

Lahtelaispakeista sekä Oliwer Kasken että Jürgensin mailat menivät päreiksi viimeisillä minuuteilla Pelicansin hakiessa tasoitusta vimmatusti. Potentiaaliset laukaisupaikat kuivuivat täysin kasaan työvälineiden hajoamisten vuoksi.

KooKoon maalintekijöistä peräti kaksi avasi hanansa tiistaina, kun sekä Brett Carson että Sami Mutanen iskivät kauden avausnyyttinsä. Kasperi Ojantakaselle illan häkki oli toinen.

Ottelun ratkaisu 

Kun isäntäjoukkue napautti kaksi ylivoimamaalia Pelicansin nollaa vastaan, nousi ottelussa ratkaisevan rooliin lopulta erikoistilannepelaaminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo