JYP vei kaksi pistettä Hämeenlinnasta Ossien osumilla

Nolan Yonkmanilla riitti töitä lauantai-illan ratoksi.
JYP ja HPK jatkoivat edellisten kohtaamisten kaltaisella tasaisella linjalla. Paremmin puolustanut JYP nappasi lopulta lisäpisteen mukaansa jatkoajalla.
Lähtökohdat

HPK taistelee tiukasti puolivälierien kotiedusta, mutta tämän viikon esitykset eivät ole antaneet luottoa tämän tehtävän toteutumiseen. Eilinen ottelu Vaasassa oli jo selvästi parempi esitys kuin keskiviikon kotiottelu Jukureita vastaan, vaikka tuloksena oli niukka 2–1-voitto. Tämän kauden aiemmat ottelut JYPiä vastaan ovat olleet todella tasaisia ja voitot ovat Kerhon eduksi 2–1.

Maalivahtipelaaminen

HPK:lla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laittaa Antti Karjalainen torjuntatöihin Emil Larmin sairasloman jatkuessa. Karjalainen sai olla melko rauhassa koko ottelun ajan, sillä JYP sai aikaan vain hajanaisia laukauksia maalille. Päätöserässä Karjalainen ei yltänyt parhaimpaansa, sillä Ossi Ikonen laukaus olisi pitänyt pysäyttää.

Puolustuspelaaminen

HPK esitti vahvaa kiekollista puolustuspeliä, minkä ansiosta hyökkäykset pääsivät nopeasti käyntiin. Omassa päässä HPK onnistui pitämään JYPin laukaukset kaukana Karjalaisen maalista, mutta päätöserässä varsinkin oman maalin edustan puolustaminen herpaantui.

Hyökkäyspelaaminen

HPK nappasi kiekkokontrollin heti ottelun alusta alkaen. Vahva paineistus tuotti tulosta kahdeksan minuutin jälkeen, jolloin Valtteri Puustinen ujutti ottelun ensimmäisen osuman.

Kotijoukkue pystyi jatkuvalla luistelullaan väsyttämään JYPiä, mikä puolestaan johti moniin ylivoimatilanteisiin. Päätöserässä hyökkäysinto hieman laantui, mutta viimeisillä minuuteilla aktiivisuus tuotti tasoituksen.

Erikoistilanteet

HPK sai pelata runsaasti ylivoimalla toisessa erässä, mutta maalin syntyminen ei ollut kovin lähellä.

Ylivoima alkoi kuitenkin toimimaan tärkeällä hetkellä, kun Petteri Nikkilän laukaus meni Robert Leinon luistimesta maaliin tasoittaen ottelun 48 sekuntia ennen loppua. Ottelun ainoasta alivoimasta HPK selvisi, mutta jatkotilanteesta JYP rokotti.

Lähtökohdat

JYPillä on alla kolmen ottelun voittoputki, mutta esitykset jäällä ovat olleet nihkeitä. Tuloksellisesti hurrikaanien tämä viikko on ollut menestys, sillä Sport ja KalPa jäivät eilisen myötä kuuden pisteen päähän. Ässiä vastaan JYP sai jo neljä maalia tehdyksi, mutta muuten maalinteko tökkii edelleen pahasti.

JYP joutui jatkamaan toisena iltana perättäin Joona Voutilaisen torjunnoilla, sillä eilen viime hetkillä sivuun joutunut Eetu Laurikainen ei ollut tänäänkään pelikuntoinen. Voutilainen jatkoi eilistä nousujohteisuuttaan, sillä nuori torjuja kuului JYPin parhaimpiin. Toisessa erässä Voutilainen otti tärkeän torjunnan HPK:n vahvan pyörityksen päätteeksi.

JYP jatkoi tiivistä viisikon puolustustaan, mikä pakotti HPK:n pelaamaan pääasiassa maalin takana ja laitojen lähellä. Kovin vaarallisia paikkoja ei siis päässyt syntymään omaan päähän, mutta miinusta tulee turhan pitkistä puolustustaisteluista.

Kahden ensimmäisen erän aikana JYP pääsi vain harvakseltaan HPK:n siniviivan yli ja pitkät hyökkäykset jäivät puuttumaan. Päätöserässä vierasjoukkue lisäsi karvaamistaan ja pyrki pitämään kiekkoa vahvemmin itsellään. Paikkoihin nähden JYP oli tehokas, vaikka sen maalimäärä jäi tyypillisen matalaksi.

HPK painaessa kovaa toisessa erässä JYP joutui rikkomaan kolmesti. Vierasjoukkueen alivoima toimi kuitenkin erittäin hyvin ja puolustaminen toimi oikeastaan paremmin kuin tasakentällisin.

Kolmannessa erässä JYP pääsi ylivoimalle ja Anton Stråka pääsi tasoittamaan ottelun ensimmäisen ylivoimakerran jälkitilanteesta. Nolan Yonkmanin lopun rangaistus kuitenkin kostautui, kun HPK tasoitti ottelun 2–2:een.