Red Bull Salzburg päätti Kärppien CHL-matkan

CHL / Yleinen kuvakooste
Kärppien pelit Mestareiden Liigassa päättyivät tiistai-iltana puolivälieriin, kun sitkeästi puolustanut vierasjoukkue RB Salzburg piti oululaisisännät pois maalinteosta. Koska maalit ensimmäisestä ottelusta olivat vieraiden hyväksi 3-2, riitti 1-1-tasapeli itävaltalaisjoukkueen välieräpaikkaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Alkulämpöjen jälkeiset tsempit.
Ottelun alussa kuultiin Itävallan ja Suomen kansallislaulut.
Peli käynnistyi kärppäkomennossa.
Michal Kristof sai huuleensa haavan vastustajan mailasta. Päävalmentaja Mannerilla oli muutama sananen sanottavana tuomaritoiminnasta tilanteessa.
Vieraat siirtyivät 0-1-johtoon ensimmäisen erän loppupuolella. Ottelun avausmaali syntyi ylivoimalla.
Sinnikkäästä pyörityksesta huolimatta Kärppien maalitili ei avauserässä auennut. Lähimmäksi pääsi Lasse Kukkonen tolppalaukauksellaan.
Veini Vehviläisellä riitti kärppämaalilla töitä harvakseltaan. Illan saldona hänellä oli kaikkiaan 13 torjuntaa.
Ottelun tasoitus syntyi toisen erän alkuminuuteilla. Maali oli Oskar Osalan ensimmäinen oululaiskotiyleisön edessä.
Välillä piti tähdätä jopa liikkuvaan maaliin. Salzburgin maalivahdille tuomittiin tilanteessa jäähy pelin viivyttämisestä.
2. erässä jatkettiin avauserän malliin ja peli pyöri pääosin itävaltalaisten puolustuspäässä.
Ouluun oli saapunut myös pieni joukko asianmukaisesti varustautuneita vieraskannattajia.
Itävaltalaispuolustus piti maalinedustan puhtaana irtokiekoista. Maalivahti Stephen Michalekille kirjattiin yhteensä huimat 44 torjuntaa.
Rasmus Kupari keskittyneenä.
Onks erkka hyvin?
Jälleen yksi yritys. Ei maalia tästä(kään).
Ottelun edetessä jään laadussa ilmeni pieniä paikallisia ongelmia. 3. erässä tarvittiin jo järeämpiä korjauskeinoja.
Päätöserän muuvit Lasse Kukkosen malliin.
Kärpät haki vimmatusti maalia loppuun saakka, viimeisen minuutin ajan jopa kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. Loppusummerin soidessa Red Bull Salzburg pääsi juhlimaan välieräpaikkaa.
Lopuksi vielä kiitokset kannustusjoukoille.
CHL-tapahtumat on nyt tältä kaudelta Oulussa nähty. Raksilan jäähallissa aloitettiin välittömästi valmistautuminen seuraavan päivän Liiga-otteluun.