Mielipide

Zanon ja Clutterbuck – blokkausten ja taklausten erikoismiehet

NHL / Kolumni
Minnesota Wildin roolipelaajia Greg Zanonia ja Cal Clutterbuckia tappio rangaistuslaukauksilla ei tyydytä. Molemmilla riittää kuitenkin uskoa joukkueeseen ja pilkettä silmäkulmaan.

Wildin luottopakki Greg Zanon ei löydy NHL-puolustajien pistepörssin kärjestä nyt eikä tulevaisuudessa. Blokkausten ja taklausten suhteen tilanne on kuitenkin aivan toinen. Kyseisissä tilastoissa hyvin menestyvä luottopakki pistää kroppansa peliin joka ilta.

– Jep, se on minun hommani ja aion jatkaa samalla tyylillä, tietää Zanon.

Zanon on tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen, muttei tulokseen.

– Tänään peli oli paljon fyysisempää kuin eilen ja se sopii meille. Meillä on edellytykset siihen. Pitää panostaa siihen osaan vielä enemmän, pistää vastustaja vielä tiukempaan prässiin. Olisimme ansainneet voiton tänään, Zanon uskoo.

Luottopuolustaja ei ammattilaisena heitä kirvestä kaivoon kahden voitottoman ottelun perusteella. Ei joukkueen, eikä ailahtelevasti esiintyneiden nuorten Wild-puolustajien suhteen.

– Olimme tänään paljon parempia kuin edellisessä matsissa. Tämä on nuori joukkue ja virheitä tulee vielä, mutta meidän kokeneempien pelaajien pitää opastaa nuoria. Kaikkien pitää tehdä kovasti töitä voittojen eteen, puolustaja vannoo.


Clutterbuckin tyylinäyte, kohteena Joni Pitkänen.

Pelatessaan Nashville Predatorsissa Zanon pääsi kerran esittelemään jääkiekkoilijan erästä erittäin tärkeää ominaisuutta: kommunikointia. Televisioyhtiö oli varustanut Zanonin mikrofonilla pelin ajaksi. Erien aikana sekä erätauoilla kuultiin pätkiä siitä miten puolustaja kommunikoi joukkuekavereilleen pelin tiimellyksessä.

– Jep, muistan tuon pelin. Se oli hieno ja hauska kokemus. Kommunikointi on äärimmäisen tärkeää, etenkin puolustajaparien kesken. Kyseinen veto oli myös hieno tilaisuus katsojille nähdä, miten homma kentällä toimii, Zanon hymyilee.

Viime kauden taklaustilaston kärjessä oli niin ikään Wildin pelaaja, laitahyökkääjä Cal Clutterbuck. Vastustajan iholle käyvä laituri on Zanonin kanssa samaa mieltä ottelun lopputuloksesta.

– Olisimme ansainneet voiton. Selviämme kuitenkin tästä, joukkueen ilme oli kovempi kuin eilen. Tykkäsin tällaisesta pelistä, kertoo Clutterbuck.

Clutterbuck pelasi Helsingin otteluissa Wildin kakkosketjussa Martin Havlatin ja Matt Cullenin kanssa. Onko luvassa hyökkäävämpi rooli tälle kaudelle?

– Ei rooliani ole tarkoitus hirveästi muuttaa. Keskityn kahden suunnan peliin, taklauksiin, hoitamaan oman tonttini. Koitan tuoda mahdollisimman paljon energiaa kehiin. Pisteidenteon suhteen…no, koitan tehdä kyllä maaleja mutta asiasta ei pidä ruveta leijumaan, Clutterbuck arvioi vahvuuksiaan realistisesti.

Clutterbuck ei ihan usko toimittajan veikkaukseen tuhannesta taklauksesta tulevalla kaudella. Viime kaudella taklaustilaston kärki heltisi peräti 318 taklauksella.

– Nooh, ehkä jos tällä kaudella parisataa ehtisi tekemään, hymyilee Clutterbuck.

Erikoismiehen salaisuuskin paljastuu haastattelun loppupuolella, kun Clutterbuckilta kysytään taklaamisen harjoittelusta.

– Ei taklaamista oikein voi harjoitella. Minä vain pelaan täysillä. Treeneissä tosin käytän aina John Maddeniä maalitauluna. Hän on veteraani ja tottunut siihen, laituri vitsailee ja saa myös vieressä varusteitaan pakkaavan Maddenin naurahtamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös