Wildin menestysikkuna on vielä auki

Minnesotan osavaltion jääkiekkohullu yleisö odottaa tänä vuonna Wildin menevän pidemmälle. Eväitä pitkään kevääseen on olemassa, mutta niin on myös paljon kysymysmerkkejä.

Mikael Granlundin soolomaali helmikuussa Kingsin ykkösnyrkkiä vastaan kuvaa hyvin onnistunutta viime kautta. Perusvarmat pelaajat ylittivät usein itsensä ja pitivät nimimiehiä pilkkanaan. Vastaavanlaisia huippusuorituksia odotetaan alkavallakin kaudella Xcel Energy Centerin katsomossa.

Suurimmat odotukset kohdistuvat juuri Granlundiin sekä Nino Niederreiteriin, jotka saivat kesällä rahakkaat jatkosopimukset.

Kausi päättyi kuitenkin pettymykseen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ja siksi joukkue lähtee alkavaan kauteen vahvasti revanssi mielessä. Menestysikkuna on vielä auki, kun ottaa huomioon keskeisten pelaajien ikärakenteen ja pelivireen. Pelivireen sekä joukkuehengen täytyy säilyä tällä kertaa päätyyn saakka.

Materiaalinsa puolesta Wildilla on kysymysmerkkejä ehkä vain maalivahtiosastolla Devan Dubnykin takana. Tämä kuitenkaan ei ole ollut ongelma numero yksi.

Joukkue on kokenut kesän aikana melko runsaita muutoksia kokoonpanossa. Rungon ydin on säilynyt lähes samana, mutta niin sanottu haalariosasto etenkin hyökkäyksessä on vaihtunut. Luottoa tekemiseen nähtävästi riittää, koska tähtihankinnat jäivät tekemättä.

Avain Wildin menestykseen on joukkuedynamiikka. Joukkuetta johtaa seuraikoni ja suomalaisten kultapoika Mikko Koivu yhdessä muutaman kokeneen pohjoisamerikkalaisen kanssa. Uusien kaverien sisäänajaminen joukkueeseen nousee siis avaimeksi. Erityisesti Buffalo Sabresista hankittu Tyler Ennis on potentiaalinen yllättäjä. 

Wild on joukkue, jossa Ennis voi nousta pysyvästi yli 50 pisteen tasolle. Tämä pistetehtailijoiden leveys on ehdoton vahvuus. Syksy näyttää jo paljon, kuinka hyvin Bruce Boudreau saa ajettua teesejään uusiin miehiin.

Myös nuorella Joel Eriksson Ekillä on potentiaalia läpimurtoon, mutta materiaalin leveys antaa ruotsalaiselle aikaa kasvaa kärkimieheksi vielä tarvittaessa parikin kautta.

Viime kauden siirtoikkunan aikana Wild teki joukkuedynamiikan kannalta epäonnistuneet satsaukset. Jo hyvin toiminutta hyökkäystä vahvistettiin, joten Coyotesista hilatut sentterit söivät joukkueen luottamusta.

Saatiin lisää syvyyttä hyökkäykseen, mutta samalla rikkoutui elintärkeä joukkuehenki. Lääke ei siis itsessään ollut huono, mutta siihen ei ollut tuossa hetkessä mitään tarvetta.

Tällä kaudella toisen voittavan maalivahdin hankinta olisi tarvittava lääke menestykseen. Ellei sitten Alex Stalock osoita epäilyjä häntä kohtaan vääriksi.

Ikkuna menestykseen on tällä joukkueen rungolla auki vuosikymmenen loppuun. Siihen mennessä onkin melkoinen nippu sopimuksia uusittavana, sekä seuran tavan mukaan nähtäneen tukku pelaajasiirtoja. Ala- tai ylämäki voi olla edessä – todennäköisimmin kuitenkin tasaisen lyhyttä playoff-kevättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Monipuolinen ja tehokas supertähti − Granlund on Wildin paras pelaaja

NHL | 2.1.2018 18:00
Mikael Granlund on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi. Tehopisteiden lisäksi Granlund pelaa vastustajan parasta hyökkäysketjua vastaan illasta toiseen ja raataa isoja peliminuutteja. lue lisää

Granlund sivussa Wildin harjoituksista

NHL | 6.10.2017 20:31
Paikallislähteen mukaan Mikael Granlund ei harjoitellut Minnesota Wildin mukana, ja suomalaishyökkääjän nähtiin ontuvan. lue lisää

Presidentti Niinistö itsenäisyysjuhlissa Wildin harjoituskauden kotiavauksessa

NHL | 21.9.2017 16:51
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on paikalla Minnesota Wildin ensimmäisessä harjoituskotiottelussa. Niinistö pudottaa juhlallisen avauskiekon ottelun aluksi. lue lisää

Mikael Granlund toiveikkaana uuteen kauteen: "Toivottavasti olemme heti alusta vahvempia"

NHL | 18.9.2017 12:45
Mikael Granlund oli monien muiden suomalaisten NHL-pelaajien tavoin pelaamassa Oulussa järjestetyssä alumniottelussa. Uransa tehokkaimman kauden pelannut hyökkääjä kertoi tulevan kauden tavoitteistaan. lue lisää

Sopimus tuli: Granlund ja Wild hyötyvät molemmat lyhyestä sopimuksesta

NHL | 5.8.2017 10:00
Uransa parhaan kauden pelannut Mikael Granlund sopi Minnesota Wildin kanssa kolmen vuoden jatkosta. Maltillisen mittainen sopimus turvaa yhteisen tulevaisuuden. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tyler Ennis

Minnesota #63 L vlh
s. 1989 Edmonton, AB, CAN
175CM / 71KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2008 Buffalo Sabres 1. kierros #26