Mielipide

Voittomaaleja ja pystypainia − Haapala tekee kaiken Tapparan eteen

LIIGA / Kolumni
Liigan pistepörssikärki Henrik Haapala pelaa ilmiömäisen tehokasta kautta. Vuoden viimeisessä ottelussa Haapalasta nähtiin uusi puoli, kun 175-senttinen taitopelaaja lähti haastamaan kärppäpelaajaa pystypainiin tämän telottua Tappara-maalivahdin. Voittomaali tai joukkuekaverin puolustaminen, Haapalalta onnistuu kaikki.

Tapparan Henrik Haapala on Liigan paras pelaaja. Käsittämättömän sulavasti luisteleva ja huikealla itseluottamuksella pelaava hyökkääjä takoo tehopisteitä kovalla tahdilla. Syötöt päätyvät joukkuekavereille sellaisella tarkkuudella, että näyttää kuin Haapalalla olisi silmät selässäkin.

22-vuotias lempääläläinen on rikkonut jo henkilökohtaiset syöttö- ja piste-ennätyksensä. Maaliennätyskin on vain kolmen osuman päässä, mikä tällä tahdilla myös varmasti rikkoutuu, jos taituri vain pysyy pelikunnossa.

Puolet Haapalan tekemistä maaleista on ollut ottelun voittomaaleja. Kultakypärä on näyttänyt muulle joukkueelle mallia, kuinka otteluita voitetaan.

Tarvitsee Tappara sitten tehoja tai kovaa asennetta, niin Henrik Haapala astuu esiin.

Tehopisteiden oheen Haapala päätti esitellä Kärppiä vastaan muunkinlaista osaamista, jollaista pienikokoisilta taitohyökkääjiltä ei yleensä nähdä. Kärpät-ottelun viimeisellä minuutilla Ilkka Mikkolan kaadettua kulmassa Tappara-maalivahti Dominik Hrachovinan otti Haapala heti Mikkolaan kontaktin ja muistutti maalivahdin koskemattomuudesta.

Tappeluksi yhteenottoa ei voi kutsua, mutta Haapala osoitti omalla reagoinnillaan voittavaa asennetta ja sitoutuneisuutta joukkueeseensa. Samaan aikaan jäällä olivat Tapparasta myös Veli-Matti Savinainen, Jani Lajunen ja Teemu Nurmi, jotka ovat tottuneempia kovaan peliin.

Kuitenkin tilanteeseen reagoi ja joukkuekaveriaan lähti puolustamaan juuri Haapala, 175-senttinen taitopelaaja ja ottelun voittomaalin iskenyt joukkueen kultakypärä. Viesti oli vahva. "Minä teen kaikkeni tämän joukkueen eteen".

Tarvitsee Tappara sitten tehoja tai kovaa asennetta, niin Henrik Haapala astuu esiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös