Viva Las Vegas! McPheen Golden Knights satsaa tulevaisuuteen

Vegas Golden Knightsilla on nyt peliasun ja logon lisäksi myös kokoonpano. GM George McPheen tekemät valinnat ja kaupat viittaavat siihen, että Vegas tähtää menestykseen muutaman vuoden kuluttua.

Pitkään odotettu NHL:n laajennusvaraustilaisuus tuli eilen päätökseensä, kun Vegas Golden Knights julkaisi oman kokoonpanonsa tulevalle kaudelle. NHL:lle tyypilliseen tapaan Golden Knightsin varaukset vuotivat julkisuuteen jo reilusti ennen viime yön julkistamistilaisuutta. Joukkueen GM George McPhee kokosi yhteen mielenkiintoisen ryhmän, jonka menestymisikkuna avautuu vasta muutaman kauden kuluttua.

Antti Raanta ja Petr Mrazek olivat monen asiantuntijan papereissa Golden Knightsin maalivahtivalinnat ykkösmaalivahti Marc-Andre Fleuryn ohella. Monien yllätykseksi Las Vegasin NHL-ryhmään valittiin Fleuryn lisäksi Colorado Avalanchen Calvin Pickard ja New York Islandersin J-F Berube.

Fleury antaa organisaatiolle kasvot ensimmäisten vuosien ajaksi ja toimii hyvänä isähahmona nuorille Pickardille ja Berubelle.

Golden Knightsin eilen julkistamalla pelaajalistalla on peräti 14 puolustajaa ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, ketkä jatkavat matkaansa lyhyen Las Vegas -pysähdyksen jälkeen.

Aleksei Jemelin, Jason Garrison ja Marc Methot ovat kaikki pelaajia, jotka voivat hyvin olla osa suurempaa vaihtokauppaa lähitulevaisuudessa.

Hyökkäyspäässä Golden Knights sekoitti nuorta ja vanhaa. St. Louis Bluesista mukaan tarttui kokenut David Perron, Nashvillestä James Neal. Koko joukkueen mielenkiintoisin pelaaja saattaa olla Florida Panthersista valittu Jonathan Marchessault. 26-vuotias kanadalainen teki viime vuonna Panthersin paidassa 30 maalia ja rikkoi 50 tehopisteen rajan ensimmäisen kerran urallaan. 

McPheen lähestymistapa laajennusvaraukseen kertoo paljon Golden Knightsin tavoitteista. Mitä todennäköisemmin joukkue ei taistele tulevalla kaudella pudotuspelipaikasta. Se, onko joukkue viiden vuoden päästä aito haastajajoukkue, on eri kysymys. Golden Knights poimi nuorten pelaajien lisäksi hyvän määrän varausvuoroja tulevien vuosien varaustilaisuuksiin.

Tulokasjoukkueeseen saatiin myös suomalaisväriä, kun Golden Knights valitsi Minnesota Wildista Erik Haulan ja Arizona Coyotesista Teemu Pulkkisen. Haula solmi toimittaja Michael Russon mukaan monivuotisen sopimuksen Golden Knightsin kanssa. 

Monet joukkueet suojelivat suojaamatta jääneitä pelaajiaan sivukaupoilla Golden Knightsin kanssa. Wild säilytti kaikki puolustajansa lähettämällä nuoren Alex Tuchin Las Vegasiin Haulan ohella.

Islandersista mukaan tarttui Beruben ja Mihail Grabovskin lisäksi kaksi varausvuoroa. Liigan ainoaa Las Vegasista kotoisin oleva pelaajaa, Wildin Jason Zuckeria, ei nähdä kotikaupunkinsa paidassa ainakaan vielä tulevalla kaudella. 

Las Vegas on tullut NHL-kartalle pysyäkseen. Ensin tulivat logo ja nimi. Näitä seurasivat GM:n ja valmennusjohdon valinnat. Alkuviikosta joukkueelle saatiin peliasut ja nyt kokoonpanon runko on kasassa. Golden Knightsin NHL-tarina käynnistyy virallisesti lokakuun kuudes päivä, jolloin joukkue avaa avauskautensa Dallas Starsin vieraana.

Viva Las Vegas!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Šipatšjov-saaga päätökseen - Golden Knights jätti venäläistähden potentiaalin käyttämättä

NHL | 13.11.2017 7:00
Vielä kauden alussa Vadim Šipatšjovin ajateltiin olevan yksi Vegas Golden Knightsin kaikkein kovimmista hyökkääjistä. Hänen odotettiin tekevän taikojaan erityisesti ylivoimatilanteessa ja takovan pisteitä pisteiden perään. Mitään tästä ei tapahtunut. lue lisää

Šipatšjovin NHL-ura ohi

NHL | 10.11.2017 9:17
Vadim Šipatšjov ja Vegas Golden Knights ovat purkaneet sopimuksensa. lue lisää

Hyvää yritystä, vähemmän tuloksia - Golden Knights palaa kotiin vain kolme pistettä rikkaampana

NHL | 9.11.2017 9:00
Ensimmäinen kunnon pelimatka päättyi Vegas Golden Knightsin osalta huonosti, kun kuudesta pelistä jäi käteen vain kolme pistettä ja yksi voitto. Tulokset eivät heijastele samaa menestystä, mistä joukkueessa on päästy tähän asti nauttimaan. lue lisää

Deryk Engelland kotiutui Las Vegasiin - "Yhteenkuuluvuuden tunne on uskomatonta”

NHL | 6.11.2017 20:00
Vegas Golden Knightsin puolustaja Deryk Engelland kutsuu Las Vegasia ylpeänä kodikseen, ihailee ihmisten toimintaa tragedian jälkimainingeissa ja tekee parhaansa kantaakseen kortensa ketoon. lue lisää

NHL 65:00 -podcast: Aleksander Barkov johtaa yhtä NHL:n vaarallisinta ketjua

NHL | 4.11.2017 6:30
Viikon NHL 65:00 -podcast vie kuuntelijan muun muassa Las Vegasin katujen kautta Kalifornian lämpöön. Suomalaisista Aleksander Barkov ja Sami Vatanen saavat huomioita. Vegas Golden Knightsin venäläishyökkääjä on myös yksi isoista puheenaiheista. lue lisää

Kommentit

Shea Theodore

Vegas #27 L p
s. 1995 Langley, BC, CAN
188CM / 81KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2013 Anaheim Ducks 1. kierros #26