Mielipide

Vantaalla puhaltavat uudet tuulet

MESTIS / Kolumni
Kiekko-Vantaan uusi päävalmentaja Simo Mälkiä joutuu kovan urakan eteen.

Kun Mestis-kausi 2014-15 päättyi, olivat lohipaidoilla hymyt pepussa: saavutuksena sarjan viimeinen sijoitus. Onneksi ei ollut karsintoja Suomi-sarjan parhaiden kanssa. Olisi nimittäin voinut käydä kalpaten.

Uusi päävalmentaja Simo Mälkiä on kovan haasteen edessä. Kuitenkin suuri osa edellisen kauden tukipilareista on allekirjoittanut jatkosopimuksen seuran kanssa. Uusimmista Aleksi Järvinen, joka jatkaa todennäköisesti siitä, mihin loppukaudella jäi.

Mälkiän tehtävänä on saada Kiekko-Vantaan aktiivinen luistelu toimimaan. Hän joutuu myös tunnetuksi tulleen tehottomuuden poistajaksi, joka laatii oikeat kokoonpanot ketjuihin. Vantaalaista kiekkoidentiteettiä etsiessä kului kokonainen kausi ennen kuin sopiva miehitys löytyi juuri ennen kauden päätöstä.

Jos lohipaidat olisivat pelanneet koko kauden lopun kokoonpanolla, olisivat tiet auenneet pudotuspeleihin - ja kirkkaasti. Kiekko-Vantaa pelasi vauhdikasta kiekkoa, ja otti muutaman kovan voiton. Toinen parannuksen paikka on lukuisissa jäähyissä etenkin kotipeleissä. Ahnaat ja vauhdikkaat vantaalaiset ottivat liian monta kohtaloksi koitunutta jäähyä, kun samalla oma puolustus vuoti kuin seula.

Mälkiän seuraksi Kiekko-Vantaan valmennukseen on tullut entinen seuran pelaaja Jani Honkanen. Hän pelasi vielä viime kaudella seurassa, ja varmasti tietää, mistä kiikastaa. Uuden valmennusportaan kuhertelut alkavat alkusyksyn harjoituspeleissä.

Uusi kausi Mestiksessä tuo uutta jännitystä. Mukana on 12 joukkuetta, joista kahdeksan pääsee pudotuspeleihin. Sijat 9-10 säilyvät sarjassa, mutta sijat 11 ja 12 karsivat Suomi-Sarjan parhaimpien kanssa. Vantaallakin voi nähdä kiekkoa Rovaniemeltä, Kokkolasta ja Joensuusta.

Maalivahtiosasto huutaa vielä poissaolollaan. Suurin kysymys tulee kuitenkin siitä, pelaako Noora Räty vielä Kiekko-Vantaalla. Vastaus on selkeä - ei julkaistua sopimusta.

Kiekko-Vantaa teki yhteistyösopimuksen HIFK:n kanssa yhdeksi kaudeksi. Viime kaudella Espoon Blues oli vantaalaisten yhteistyökumppani. Suurimpana menetyksenä vantaalaisille koitui Artem Iossafovin lähtö Bluesin riveihin. Espoossa Iossafov tehtaili pisteet 3+3 yhteensä 28 ottelussa.

Kiekko-Vantaassa puhaltavat nyt uudet tuulet. Uusi valmentajakaksikko on asiantunteva ja kokenut. Mälkiä lopetti taannoin uransa, eikä Honkanenkaan kauan ehtinyt olla poissa kaukalon reunalta. On siis syytä toivoa parannusta viime kauteen, mutta pelaajavirta sisään ja ulos on saatava mahdollisimman pieneksi.

Mälkiä voi lähteä uuteen kauteen siinä mielessä rennosti, että joukkue on suurin piirtein sama kuin viime kaudella. Pelaajat tuntevat toisensa ja pystyvät harjoittelemaan tehokkaasti yhdessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös