Mielipide

Vain Varis puuttuu − petolintuketjun uusi mahdollisuus Ässissä

LIIGA / Kolumni
Muistatko vielä kolmikon Petri Varis, Mikael Kotkaniemi ja Jari Korpisalo? Kaksi kolmesta on nykyään töissä Ässissä, kun Kotkaniemi aloittaa Padan päävalmentajana.

Ja niin valkenee ensimmäinen aamu Mikael Kotkaniemen toimiessa Porin Ässien päävalmentajana. Lumettomana, sateisena ja sumuisena kuin nykyään muutkin helmikuun aamut. Isonmäen urheilualueella puhaltavat merituulen lisäksi muutoksen tuulet.

Pekka Rautakallio vaihtuu Kotkaniemeen vain viisi päivää ennen kauden 2015-2016 siirtotakarajan umpeutumista. Todennäköisesti kyseessä on porilaisseuran sesongin isoin siirto.

Sekä konkarivalmentajan että Ässien otteissa on ymmärrettävän inhimillisiä piirteitä. On syytä puuttua niitä enemmän nimenomaan Kotkaniemen saamaan mahdollisuuteen.

Ässien loppukauden ajan hänellä on käytännössä vain voitettavaa.

Kotkaniemi ei ole syntyjään porilainen, mutta Karri Kiven tavoin silti vahvasti porilaistaustainen. Asema Ässien vaihtopenkin takana ei ole uusi, mutta pesti Liiga-joukkueen päävalmentajana on tuore.

Suomi-sarjasta noustaan harvoin Liigan päävalmentajaksi, mutta juuri Kotkaniemen tausta mahdollistaa tämän. Näyttöjä on porilaisten juniorityöstä, Suomen Mestaruus apuvalmentajana keväällä 2013, eikä HCK:n raunioituminenkaan mennyt yhtään Kotkaniemen piikkiin.

Valmennus toimi, talous ei.

46-vuotias Kotkaniemi saa todella ison mahdollisuuden. Ässien loppukauden ajan hänellä on käytännössä vain voitettavaa.

Mikäli Pata nousee vielä kuilusta pudotuspeleihin, on se arvokas lisä tuoreenkin päävalmentajan CV:hen. Jos taas matka päättyy runkosarjan viimeiseen kamppailuun, vastuuta ei kannata liiaksi asettaa harteille, jotka kannattelivat joukkuetta vain viimeisen 12 pelin ajan.

Vahva onnistuminen keväällä 2016 lähentäisi Kotkaniemeä tavoitteeseensa aloittaa kausi Liigan päävalmentajana. Vaikkapa joskus tulevaisuuden Ässissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös