Mielipide

Väärä valinta ei ole vaihtoehto

LIIGA / Kolumni
Jukka Hirsimäen poistuminen jättää Ässät vaikeaan tilanteeseen. Rima seuraajaa varten on asetettu melko korkealle. Väärä valinta saattaa olla alku paluulle vuosituhannen vaihteeseen.

Jukka Hirsimäki valittiin vuonna 2004 Ässien toimitusjohtajaksi porilaisseuran vaikeassa vaiheessa. Perinteikkään liigaseuran olemassaolo oli aidosti vaakalaudalla, eikä kentälläkään meno ollut kovin rohkaisevaa.

Vaaran vuosista selviämisessä suurta roolia näyttelivät sekä Jason Williamsista muistettava kausi 2004-2005 että varsinkin länsirannikon kaupungissa kulttimaineeseen noussut hopeakausi 2005-2006.

Ilman näitä taakka olisi saattanut olla liian raskas Hirsimäellekin.

Tamperelaistaustaisen toimitusjohtajan panosta talousremontissa ei silti kannata vähätellä. Liigalla oli noina vuosina vähemmän kilpailua ihmisten suosiosta kuin tällä hetkellä ja tulevaisuudessa, mutta positiivinen tulos hopeaa seuranneina jämävuosina ei tule kuin automaatin nappia painamalla.

Taustalla on raakaa työntekoa.

Tästä päästäänkin asian ytimeen. Kun Hirsimäki valittiin tehtäväänsä, kyse oli vahvasti järjen äänen valitsemisesta taivaanrannan maalaamisen sijaan. Ässien on ehdottomasti tehtävä tämäkin rekrytointiprosessi huolellisesti, sillä nykytilanteessa seuralla ei ole varaa väärään valintaan.

Maltillisen talouskurin on jatkuttava edelleen, siitä osaamisesta Porissa ei voida tinkiä yhtään.

Mietittäväksi jää myös se, onko toimitusjohtajan ja myyntijohtajan poistuminen alle vuoden sisään pelkkää sattumaa. Ja onko kyseessä oikeasti täysin oma-aloitteinen lähtö vuosia kestäneestä pestistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle