Mielipide

Uskottava jääkiekko palasi Kuopioon

LIIGA / Kolumni
Nousu, lasku, romahdus – ja välittömästi pystyyn. KalPan viime kausien otteet ovat tarjonneet kannattajilleen monenlaisia tunnetiloja. Viime kausi oli kuitenkin juuri sitä, mitä tähän kohtaan oli tilattu.

"Tavoitteena on löytää pelillinen uskottavuus. Halutaan olla liikkuva ja urheilullinen taitokiekkojoukkue."

"Tavoitteena olla kymmenen joukossa, se on ensimmäinen porras ja sitä kohti mennään."

Näillä Kimmo Kapasen kauden aloituspalaverissa lausumilla sanoilla lähti KalPa rakentamaan uutta nousua edelliskauden totaalisen romahduksen jälkeen.

Pekka Virta palasi KalPaan uskottavuutta ja identiteettiä palauttamaan.

"Halutaan olla rohkeasti omanlainen ja erilainen tarvittaessa", linjasi uusvanha päävalmentaja kauden pelillisiä tavoitteita reilu vuosi sitten.

Tällä kertaa Kuopiossa mentiin oikeassa marssijärjestyksessä.

Mietittiin, mitä halutaan olla ja palkattiin sopivat miehet haluttua suunnitelmaa toteuttamaan. Kapasen ja Virran kommentit muodostavat kuopiolaisen jääkiekkojoukkueen strategian pääpiirteet. Strategian, josta lipsuttiin välillä pahasti.

Tavoitteet kohtasivat myös todellisuuden kanssa. KalPa pelasi omanlaistansa kiekkoa, luotti pelitapaansa ja pärjäsi. Toki jättipotti, eli pääsy mitalipeleihin jäi saamatta, mutta pikainen nousu pohjasakasta oli uskottavuuden kannalta erittäin merkittävä.

Pekka Virran palkkaaminen päävalmentajaksi oli selkeä ratkaisu. Kaikki tietävät, mitä Pekka Virran jääkiekko on. Tietyt pelaajat karsastavat Virran tapaa, tietyt puolestaan ihannoivat sitä. Palapeliä on helppo rakentaa, kun suuntaviivat ovat selvät.

Myös aiemmin kritisoimalleni Kimmo Kapaselle täytyy antaa tunnustusta. Kaksoisroolistaan jo joku aika sitten pois päässyt Kapanen kasasi menneelle kaudelle hyvän joukkueen. Täydellisiä huti-hankintoja ei avainpaikoille tehty.

Pitää muistaa, että jääkiekkojoukkueen kokoamiseen ei tietääkseni ole olemassa spesifiä koulutusta. Mistään opistosta ei valmistu "urheilutoimenjohtajia" tai vastaavia. Urheiluseura ei ole ammattilaisten ykkösvalinta, jos tunnesidettä seuraan ei ole. Urheilujohtajaksi kasvetaan ja sillä tiellä on myös Kimmo Kapanen.

Osaamista kuitenkin mitataan joka vuosi. Ero hyvän ja keskinkertaisen työn välillä näkyy radikaalisti sarjataulukossa.

Mennyt kausi oli KalPalle ennakoitua parempi. Kesälomien jälkeen häämöttävä seuraava sesonkikin näyttää tässä vaiheessa kohtalaisen hyvälle.

Onko seuraavan askeleen aika jo ensi keväänä, se selviää ajallaan.

Nyt kuitenkin nautitaan kesästä.

Vaikka väkisin!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös