Mielipide

Uskokaa jo, yhdistelmäjoukkueet ovat tulleet jäädäkseen!

MAAJOUKKUE / Kolumni
Euroopan ja Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueita on pilkattu muun muassa jääkiekon häpäisyksi. Pilkka on nyt kuitenkin amerikkalaisten nilkassa, kun Eurooppa otti World Cupin avausottelussa yllätysvoiton Yhdysvalloista.

Yhdistelmäjoukkueilla ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia oikeita maajoukkueita vastaan. Kansallislaulun ja -tunteen puuttumiselle naureskeltiin. Äärimmillään koko World Cupiin suhtauduttiin vitsinä, kun maajoukkueiden rinnalle koottiin joukkueet parhaista eurooppalaisista ja nuorista pohjoisamerikkalaisista.

Vitsi ei naurata enää ainakaan Yhdysvalloissa. Vitsi nimeltä Euroopan yhdistelmäjoukkue tuli ja piti pilkkanaan ennakkosuosikkeihin lukeutuvia amerikkalaisia.

World Cup -organisaatio ei olisi voinut toivoa parempaa argumenttia yhdistelmäjoukkueiden puolesta.

World Cup -organisaatio ei olisi voinut toivoa parempaa argumenttia yhdistelmäjoukkueiden puolesta. Euroopan huiput todistivat, että turnauksen kannalta on mielenkiintoisempaa saada kasaan joukkueellinen loistavia pelaajia eri maista kuin muutama huippu ja paljon keskinkertaisuuksia yhdestä maasta.

Slovakia, Saksa tai Tanska tuskin olisi maajoukkueena Yhdysvaltoja World Cupissa kukistanut, mutta Euroopan joukkueen huippupelin ansiosta A-lohko on heti paljon mielenkiintoisempi ja yllättävämpi.

MM-kisoja ja olympialaisia seuraavat kiekkofanit voivat edelleen olla huoletta. Uskallan luvata, että mainitut kisat pelataan jatkossakin maajoukkueiden kesken. Yhtä varmasti uskallan luvata, että World Cupissa pelaa myös vuonna 2020 yhdistelmäjoukkueita. Näin vakuuttava alku voi saada aikaan jopa aivoriihen, jossa stormataan vielä lisää yhdistelmäjoukkueita.

World Cup oli 12 vuotta pois jääkiekkokartalta ja palasi sinne ryminällä. Oli turnauksesta tai yhdistelmäjoukkueista mitä mieltä tahansa, ovat molemmat tuoneet lajiin rutkasti lisää mielenkiintoa.

Jännittäviä uudistuksia on urheilussa harvoin liikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle