Mielipide

Näkemys: Tyhmä, tyhmempi, Nazem Kadri

NHL / Kolumni
Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin välinen pudotuspelisarja jatkui lauantai-iltana, kun kotijoukkue Bruins vyöryi vakuuttavaan 4−1-voittoon. Maple Leafs -hyökkääjä Nazem Kadrille illan ottelu oli kuitenkin täydellinen mahalasku. On ihme, jos 28-vuotias kanadalaishyökkääjä selviää kolmannen erän hölmöilystään lyhyellä pelikiellolla.

Brad Marchandin ja Nazem Kadrin läsnäolo samassa pudotuspelisarjassa herätti kysymyksiä jo ennen torstai-illan avausottelua. Kumman pelaajan hermot kestäisivät kuuman ottelusarjan paineet paremmin?

Marchandin nimi kirjattiin lauantaina tilastoihin ensimmäisenä, mutta samassa ajassa tulostaululla vaihtuivat myös numerot. Bruinsin hyökkääjä kirjasi itselleen vielä syöttöpisteen kolmannessa erässä, eikä häntä nähty jäähyaitiossa kertaakaan ottelun aikana.

Kadri kirjautti itsellensä ensimmäisen tilastomerkinnän ensimmäisessä erässä, kahden minuutin väkivaltaisuusjäähyn. Toisessa erässä Kadri vietti jäähyaitioissa toiset kaksi minuuttia koukkaamisen takia.

Kolmannen erän puolivälissä Kadri osui tolppien väliin, mutta 3−1-kavennusmaali oli kuitenkin laiha lohtu. Runkosarjassa 16 maalia iskenyt hyökkääjä asetti Maple Leafsin entistä ahtaampaan tilanteeseent lyömällä poikittaisella mailalla Bruins-hyökkääjä Jake DeBruskia naamaan taklaustilanteen jälkeen.

Kadrin ilta tuli päätökseensä ajassa 54:03, kun päätuomari Brad Meier ajoi hyökkääjän ulos kaukalosta. Viiden minuutin rangaistus tuli poikittaisesta mailasta, uhrina siis Bruinsin DeBrusk.

Jos Kadri selviää hölmöilystään alle viiden ottelun pelikiellolla, voidaan tuomiota pitää käsittämättömänä. DeBrusk on tilanteessa täysin puolustuskyvytön, eikä Kadri tee elettäkään yrittääkseen välttää kontaktia, päinvastoin. Kadrin rötöshistoria puoltaa myös pitkää pelikieltoa.

Ainakin toisen ottelun perusteella, Marchand otti jälleen vahvan niskalenkin Kadrista. Toinen hyökkääjä keräsi enemmän tehopisteitä, toinen enemmän jäähyminuutteja. Kaiken järjen mukaan Kadria ei nähdä enää TD Gardenin jäällä, kun sarja palaa Bostoniin viidettä ja mahdollista seitsemättä ottelua varten.