Mielipide

Tulkaa pojat kotiin, siellä on MM-turnaus käynnissä

MAAJOUKKUE / Kolumni
Jääkiekkojumalat eivät olleet vielä armollisia Leijonille, vaan Kazakstan-voiton myötä Suomen toiveet puolivälieräpaikasta säilyivät hengissä. Olisi kaikille parempi, jos pojat pääsisivät Minskistä kotiin, ja voisimme unohtaa nämä MM-kisat mahdollisimman pian.

MM-kisoissa pelataan kullasta ja vähemmissä määrin ehkä myös mitaleista. Tämänvuotinen Leijonat ei niistä pelaa. Puolivälieräpaikka muiden sopivalla ristiinpelaamisella "ansaittuna" vain pitkittäisi sitä väistämätöntä suru puserossa kotiinpaluuta.

Yksi heikko avausottelu Latviaa vastaan voi mennä vielä sattuman tai yllätyksellisen vastustajan piikkiin. Mutta Leijonat on tänä vuonna osoittanut, että sillä ei ole mitään ylimääräistä vaihdetta, jota emme olisi tähän mennessä nähneet. Erkka Westerlundin Suomi on juuri sen tasoinen joukkue kuin mitä ottelutulokset näyttävät.

Voimme tietysti toivoa ja uskoa johonkin Kalervo Kummolan loihtimaan ihmeeseen, minkä myötä Leijonista kuoriutuisi karjuva peto mahdollisissa pudotuspeleissä — eikä se maatiaiskotikissa, joka Minskissä on jäällä esiintynyt. Ihmeitä pitäisi toivoa ranskojen ja norjien, ei Suomen!

Suomen floppisuorituksen syitä voidaan kaivaa ja vatvoa vaikka juhannukseen asti, eikä tilanne muuksi muutu. Ei suomikiekkoilussa ole mitään systemaattista vikaa. Vuodesta 2006 lähtien kisahullu kanssa on vain totutettu siihen, että arvokisoissa Leijonat on mitalipeleissä.

Tänä keväänä kaikki kasautui Leijonien ylle mustaksi pilveksi: loukkaantumiset, kieltäytymiset, joukkueen ja kokoonpanojen muotoutuminen, pelikirjan sopimattomuus tälle ryhmälle. Sellaista sattuu välillä.

Voimme vielä jännätä Latvian ja Valko-Venäjän otteluiden tuloksia. Mutta miksi sen tekisimme? Eiköhän tämä ollut tässä joka tapauksessa.

Annetaan pelaajien siirtyä kesälomiensa viettoon ja todetaan, että ensi vuonna sitten paremmalla yrityksellä. Ei epäonnistuminen, edes näin katastrofaalinen, vaadi mitään julkisia ristiinnaulitsemisia tai totuuskomissioita.

Tulkaa kotiin ja unohdetaan koko Minskin kisojen olemassaolo.

Kuin valot luojaansa suuret ja pienet!
Kotiinsa kulkevat ihmiset karjat; ilot,
Muistot etenee,
Toivot vähenee,
Kohta ei erota toistaan toinen.
- ote Eino Leinon runosta

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös