Mielipide

TPS:n pakkopaita

LIIGA / Kolumni
Pitkäänhän siinä menikin. Nimittäin seesteisessä ajanjaksossa TPS:lla julkisuudessa.

Edellisen kauden pölyt ovat juuri ja juuri laskeutuneet, kun ensimmäinen sontamyrsky lähti puhaltamaan Artukaisista. Myrskyn nostatti tällä kertaa erittäin mielenkiintoinen ehto edullisen kannattajakausikortin käyttöön. TPS:n tiedotteen mukaan väärinkäytösten välttämiseksi jatkossa uudella kannattajakausikortilla pääsee otteluihin vain TPS-fanipaita päällä.

Tämänkaltainen rajoitus kertoo aika karusti, miten ohutta on TPS:n johdon ymmärrys kannattajiaan kohtaan. Se, että toimitusjohtaja Mika Eskola käy fanipaidassaan laulamassa ensimmäisen erän kannattajakatsomossa, ei välttämättä anna vielä kovin syvällistä tuntemusta kannattajatoiminnan syvimpään olemukseen.

Tämänkaltainen rajoitus kertoo aika karusti, miten ohutta on TPS:n johdon ymmärrys kannattajiaan kohtaan.

Ensimmäiset reaktiot mustavalkoisten kannattajien suunnasta olivatkin epäuskon ja raivon sekaisia. Kannattajat kokevat, että seura "rankaisee" pukeutumiskoodilla oikein korttiaan käyttäneitä sen sijaan, että pyrkisi konkreettisilla toimilla, esimerkiksi tehostamalla järjestyksenvalvontaa, puuttumaan väärinkäytöksiin.

Kannattajien tuohtumus on helppo ymmärtää. Onhan pukeutuminen kuitenkin henkilökohtainen asia ja moni suurella sydämellä joukkuettaan tukeva kokeekin fanipaitaan pukeutumisen jopa noloksi "fanitukseksi" sanan negatiivisessa merkityksessä. TPS-kannattajat linjasivatkin omassa tiedottessaan että TPS-kannattajista ja "Mutkan" aktiivikannattajista ylivoimaisesti suurin osa ei käytä fanipaitaa.

Tilanne on erikoinen myös niiden osalta, jotka haluavat pukeutua fanipaitaan ja istua hallin muissa osissa. Tuleeko heistä järjestyksenvalvonnan silmätikkuja, kun tarkastellaan ettei vaan kannattajakausikorttilainen istu premium-paikoilla?

Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen selvännäkijä, jos veikkaa että TPS joutuu pyörtämään heikosti valmistellun ja ajattelemattoman sääntönsä pakkopaidasta. Järjen valon pilkahdus nähtiinkin, kun seuran suunnasta avattiin keskustelu hiertävästä aiheesta. Jatkossa olisi kuitenkin suositeltavaa, että toimistolla olisi valot päällä jo ennen vastaavia ulostuloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös