Mielipide

TPS saisi pyytää anteeksi

LIIGA / Kolumni
Ennakoin ennen SaiPan ja TPS:n välistä ottelua TPS:n olevan alkavassa syöksykierteessä. Kierre on paljon pahempi kuin moni uskoo, jos totuutena käytetään edellistä ottelua.

Täydellisen nöyryytyksen Lappeenrannassa kärsineen TPS:n päävalmentaja Miika Elomo ilmoitti 7-1 päättyneen ottelun jälkeen, ettei TPS:n joukkue ei pyydä mitään anteeksi.

Sietäisi.

Kun isolla rahalla kasatun joukkueen kasetti hajoaa niin pahasti yhdessä erässä, että pienimpiä palasia noukitaan vielä toukokuussa Saimaan Kanavan pohjasta, tulisi päävalmentajankin ottaa nöyrästi löytyneet sirpaleet kouraansa ja yhtyä joukkueen sosiaalisen median lausuntoon. Jos ei muuten, niin edes silmän lumeeksi.

Kuukausi sitten TPS erotti päävalmentaja Kai Suikkasen. Tilalle palkattiin A-junioreita valmentanut Elomo, joka nykytilanteessa kaiken rehellisyyden nimissä heitetään bussin alle TPS:n johtokunnan toimesta.

Elomo ei ole missään nimessä syyllinen tähän kaikkeen. Syy löytyy jostain Turkuhallin uumenista. TPS on ollut jääkiekkouutisten edelläkävijä tällä kaudella. Päävalmentajaa on vaihdettu, seuran tiedotuspolitiikkaa on palloteltu edestakaisin toimitusjohtajan ja hallituksen välillä, Community Manager -nimikkeellä palkattu henkilö teilattiin kannattajien toimesta jo ennen ensimmäistä työpäivää, ja hallipuheissa on väläytelty monenlaisia puheita kemioiden kohtaamisista sekä räjähdysherkkyydestä.

Jotain TPS:n nykytilasta kertoo se, että yhdessä hetkessä Ilkka Pikkarainen puhuu ensin itselleen käytösrangaistuksen oikein tuomitun paitsion päätteeksi, hetkeä myöhemmin joukkueen ykkösmaalivahti Teemu Lassila ottaa peräkkäin kaksi idioottimaista jäähyä 35 sekunnin sisään ja Radek Smolenak päättää ottelunsa poikittaisella mailalla Rony Ahosen kasvoihin. Yhdessä erässä saavutetut 87 jäähyminuuttia kertovat kaiken olennaisen joukkueen tilasta.

Jos TPS haluaa kääntää kurssinsa, sen tulee tehdä jotain muuta kuin etsiä syntipukkia vaihtoaition penkin takaa. Syylliset sieltä ovat jo loppuneet.

Mikään ammattimaisesti toimiva joukkue ei luovuta ottelua 0-0-tilanteessa. Edes mikään amatöörijoukkue ei luovuta ottelua 0-0-tilanteessa.

TPS luovutti ja antoi itsestään sellaisen kuvan, että kotiareenalla kattilassa keitetty vesi on palanut jo pohjaan, ja nakit kattilan pohjalla hiiltyvät vain mustemmiksi, mitä pidemmälle kausi menee.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös