Mielipide

Toivottavasti Las Vegas ei lannistu – ehkä Golden Knights voi olla henkireikä

NHL / Kolumni
Kun Golden Knights pelaa historian ensimmäisen kotipelinsä, se tekee sen eri merkeissä kun kukaan osasi odottaa: juhlinnan, riemun ja aplodien sijaan hiljennytään yhdessä näyttämään kunnioitusta Las Vegasin joukkosurman uhreille.

Yhdysvaltoja kohtasi sunnuntaina toinen päivä lokakuuta maan lähihistorian verisin joukkoammuskelu. Se tapahtui Las Vegasissa, juhlinnan kaupungissa. Kaupungissa, jossa uusi NHL-seura on juuri aloittamassa historiansa ensimmäisen kauden.

Vegas Golden Knights kertoi sunnuntaina nopeasti, että kaikki sen pelaajat ovat turvassa. Las Vegasin kauhunäytelmässä on kuitenkin menettänyt henkensä 59 ihmistä, minkä lisäksi yli 520 on loukkaantunut.

Tragedia elää ihmisten mielessä vielä pitkään, mutta kovat kokemukset tuovat ihmisiä myös yhteen. Ainutlaatuisella, korvaamattomalla tavalla. Sellainen saa katsomaan kanssaihmistä uudella tavalla ja nousemaan yhdessä vastarintaan yhteisöä koskettavia uhkia vastaan: koko maata ravistellut tragedia ei ole saanut ihmisiä lukittautumaan kotiin, vaan avaamaan ovensa ja tarjoamaan tukea, turvaa sekä kriisiapua.

Seuraavien päivien aikana myös Golden Knightsin pelaajat kiertävät tapaamassa uhreja sekä pelastushenkilökuntaa, minkä takia aiemmin tiistaille sovittu FanFest-tapahtuma on peruttu.

Seura ja useat pelaajat ovat myös osoittaneet osanottonsa sosiaalisessa mediassa. He vakuuttavat seisovansa uuden kotikaupunkinsa rinnalla ja tekevänsä kaikkensa auttaakseen.

Seura kertoi myös aikovansa olla jatkossakin mukana keräämässä rahaa uhreille erilaisten tapahtumien ja varainkeruutempausten kautta. Se kertoo paljon siitä, miten he ovat ottaneet yhteisön omakseen. Ehkä se on myös askel kohti sitä, että Las Vegas ottaa puolestaan vastaan Golden Knightsin.

Tällä hetkellä tuskin kukaan Las Vegasissa ajattelee jääkiekkoa, mutta voi olla, että kauden käynnistyttä Kultaiset ritarit tarjoavat kärsineellä paikkakunnalla tärkeän henkireiän ja mahdollisuuden kokoontua yhteen positiivisissa merkeissä. Kysehän on kotikaupunkinsa ensimmäisestä seurasta Yhdysvaltojen isoissa liigoissa. Lasvegasilaiset voivat vuorostaan osoittaa tukensa uudelle kotijoukkueelleen, mutta myös olla mukana näyttämässä, että peli jatkuu kaikesta huolimatta.

Las Vegas on kokenut paljon. Silti on toivottava, että ihmiset siellä jaksavat jatkaa elämäänsä eikä pelkoa päästetä valloilleen. Jääkiekko on tällä hetkellä aivan toissijaista, mutta historiallinen aloituskiekko putoaa edelleen jäähän kymmenes lokakuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle