Mielipide

Tervetuloa Leijoniin, Puljujärvi!

MAAJOUKKUE / Kolumni
Huippulupaavan hyökkääjän Jesse Puljujärven liittyminen leijonamiehistöön on valtavan hieno uutinen monien NHL-pelaajien kieltäydyttyä kisapaikasta. MM-urakka on tärkeä myös Puljujärven uran kannalta, sillä ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa on ollut vaikea.

Jesse Puljujärvi liittyy viidentenä Pohjois-Amerikan vahvistuksena Leijonien MM-leiritykseen. Erityisesti Patrik Laineen poisjäänti kirpaisee hopeamitalin kirkastamista yrittävää maajoukkuetta.

Kuka olisikaan parempi tuuraaja kuin Puljujärvi, jota vertailtiin Laineeseen koko viime kausi, kun valovoimaiset nuorisotähdet pelasivat yhtä aikaa Liigassa ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa?

Kun MM-kisoissa on vielä mukana viime kauden seurakaveri ja nuorten maailmanmestaruusjoukkueen tutkapari Sebastian Aho, on vaikea kuvitella kutkuttavampaa hetkeä Puljujärven A-maajoukkuedebyytille. 

Viime kevään MM-ryhmään Puljujärvi ei mahtunut, mutta nyt nuorukainen on vuoden vanhempi ja Pohjois-Amerikan kauden verran kokeneempi. Lätkäromantikko näkee jo mielessään huikeat yksilötaidot ja silmiä hivelevän kauniin yhteispelin Ahon kanssa. 

"Puljujärvi ei ole Laine, ja tulokaskausi NHL:ssä meni penkin alle", sanoisi taas kyynikko.

Ykköskierroksen varaukselta odotettiin tulokaskaudella enemmän, mutta Laineen ja Auston Matthewsin kaltainen dominointi heti varauskesän jälkeen on kuitenkin harvinaisempi ilmiö. Puljujärven kausi ei sujunut odotusten mukaan, mutta peliäly ja taidot eivät varmasti ole kadonneet minnekään.

Nyt tarjolla on motivoiva ympäristö, tuttu valmentaja Lauri Marjamäki ja tuttuja pelikavereita. Puljujärvellä myös varmasti riittää näyttöhaluja ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan, kun alla on pettymykseksi jäänyt tulokaskausi.

Puljujärvi on ollut tehokas nuorisomaajoukkueissa ja on sitä tilaisuuden saadessaan myös A-maajoukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös