Mielipide

Tapparan nuorisoketjulta vakuuttava esiinmarssi Liigaan

LIIGA / Kolumni
Sarjakärki Tappara peluutti perjantain Kärpät-ottelussa lukuisten poissaolojen vuoksi pelkästään A-nuorista muodostettua nelosketjua. Nuorukaisten peliaika jäi vähiin Tapparan jouduttua takaa-ajoasemaan, mutta parikymppiset hyökkääjät pelasivat ennakkoluulottomasti ja osoittivat pystyvänsä pelaamaan liigatasolla.

Rasmus Smedberg-Viktor Nestrasil-Jere-Matias Alanen. Tapparan nelosketjun yhteenlaskettu liigakokemus Kärpät-ottelussa oli pyöreä nolla.

Joukkueelta puuttui maajoukkuekomennusten sekä loukkaantumisten vuoksi yhteensä kuusi vakiokokoonpanon hyökkääjää, ja valmennus joutui turvautumaan kolmeen A-nuorten pelaajaan.

Liigadebytantit jäivät pienelle peliajalle, mutta pelasivat rohkeasti ja ennakkoluulottomasti

Liigadebytantit jäivät pienelle peliajalle, mutta pelasivat kentälle päästessään rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Kolmikko sai luotua painetta kärppäpäätyyn ja hankki ensimmäisessä erässä myös Tapparalle ylivoiman.

Erityisesti tsekkihyökkääjä Nestrasil erottui edukseen hyvällä kiekonkäsittelyllään. Nuorukaiset pärjäsivät myös kaksinkamppailuissa, vaikka ovat fyysisesti vielä raakileita liigakonkareiden rinnalla.

Takaa-ajoasemasta huolimatta Tapparan nuorisoketju sai vastuuta koko pelin ajan, ja piti pelin tasonsa vaihdosta toiseen. Kolmen liigadebytantin yhdistelmältä olisi ylioptimistista odottaa tulosvastuuta, mutta valmennuksen ei myöskään tarvinnut pelätä heittäessään nuorisoketjun jäälle.

Smedberg, Nestrasil ja Alanen muodostivat toimivan ketjun ja pystyivät tiukassa paikassa pelaamaan hyvän pelin. Tässä vaiheessa tämä oli riittävä onnistuminen. Seuraava askel on nousta kiekolliseen ja tulosvastuulliseen rooliin.

Joka tapauksessa Tapparan tulevaisuus näyttää tällaisten nuorten myötä valoisalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös