Mielipide

Tappara haaskaa Elorinteen potentiaalin huonolla peluutuksella

LIIGA, MAAJOUKKUE / Kolumni
Aleksi Elorinne on noussut vuodessa Mestis-puolustajasta maajoukkueeseen. Seurajoukkueessaan Tapparassa isokokoinen puolustaja on kuitenkin marssijärjestyksessä vasta kuudes, vaikka edellytyksiä olisi isompaan rooliin.

Vuosi sitten Aleksi Elorinne oli Liigaa seuraaville melko tuntematon pelaaja. Tapparan paidassa oli kahdelta kaudelta yhteensä 23 ottelua, mutta valtaosa urasta oli kulunut Mestiksessä.

Elorinne on Tapparan tulevaisuutta − Toki vain jos Tapparan toimistolla niin halutaan

Kaudelle 2014-15 Elorinne sai koeajan kautta sopimuksen Tapparaan, mutta peliaikaa joensuulaislähtöiselle puolustajalle ei juuri herunut. Kevätkaudella ja erityisesti pudotuspeleissä isokokoinen puolustaja kuitenkin nappasi itselleen pelipaikan varmoilla esityksillä.

50 runkosarjaottelussa Elorinne oli vain kolmesti jäällä, kun vastustaja teki tasaviisikoin maalin. Pudotuspeleissä joensuulainen oli puolustajista toiseksi korkeimmalla plusmiinus-tilastossa, edellään vain Kärppien Arto Laatikainen.

Karjala-turnauksessa koitti ensiesiintyminen maajoukkueessa 25-vuotiaana. Elorinne sai pistetilinsä auki jo toisessa maaottelussa ja pelasi muutenkin lupaavaa peliä. Toki kutsu maajoukkueeseen tuli lyhyellä varoitusajalla paikkaamaan loukkaantumista. Roolikin oli pieni, mutta maajoukkuekomennus on maajoukkuekomennus.

Tapparassa Elorinteen rooli on edelleen kuudentena puolustajana keskimäärin 15 minuutin peliajalla.

Pakkiparinsa Alexander Bonsaksenin kanssa Elorinne on Tappara-puolustajista kärjessä plusmiinus-tilastossa, mutta muut puolustajat saavat peliaikaa paljon Elorinnettä enemmän. Kaikki kunnia esimerkiksi Pekka Saravolle pitkästä ja seurauskollisesta urasta, mutta Elorinne on Tapparan tulevaisuutta. Toki vain jos Tapparan toimistolla niin halutaan.

Elorinteen vahvuudet ovat ensisijaisesti puolustuspäässä ja taklauspelissä, mutta isokokoinen puolustaja myös liikkuu hyvin ja uskaltaa nousta kiekon kanssa. Uutta nummelinia Elorinteestä ei kannata odottaa, mutta monipuolisella puolustajalla olisi enemmän annettavaa, mitä nykyinen rooli antaa myöden.

Pelityylinsä puolesta Elorinne sopisi hyvin myös Pohjois-Amerikkaan. NHL:ään on pitkä tie edessä, mutta Joonas Kemppaisen esimerkki todistaa, että kaikki on mahdollista.

Ennen NHL-uraa Elorinteen pitäisi nousta maajoukkueen vakiokalustoon − reservistä ykköskorin mieheksi. Päästääkseen tähän Elorinteen pitäisi saada isompi rooli ja enemmän peliaikaa Tapparassa.

Helpommin sanottu kuin tehty.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös